Rusya'da Navalni protestosu: En az bin kişi gözaltına alındı

Rusya'da tutuklu bulunan muhalif lider Aleksey Navalni'nin serbest bırakılması için düzenlenen protestolarda en az bin kişi gözaltına alındı.

Rusya'da Navalni protestosu: En az bin kişi gözaltına alındı

Rusya'da tutuklu bulunan muhalif lider Aleksey Navalni'nin serbest bırakılması için düzenlenen protestolarda en az bin kişi gözaltına alındı. Rus muhalif liderin eşi Yulia Navalni de, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda gözaltına alındığını duyurdu.

Rusya'da tutuklu bulunan muhalif lider Aleksey Navalni'nin serbest bırakılması için düzenlenen protestolarda en az bin kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.

Gözaltına alınanlar arasında Rus muhalif liderin eşi Yulia Navalni, sözcüsü Kira Yarmysh ve avukatı Lyubov Sobol'un da olduğu belirtildi. Bir polis aracının içinden fotoğraf paylaşan Yulia Navalni, gözaltına alındığını Instagram hesabı üzerinden duyurdu.

Rusya'da Navalni protestosu: En az bin kişi gözaltına alındı - Resim : 1

PROTESTOLARA 40 BİN KİŞİ KATILDI

Reuters'ın aktardığına göre, ülke genelinde düzenlenen protestolara yaklaşık 40 bin kişi katıldı. Başkent Moskova'da ise Puşkin Meydanı gösterilerin adresi olarak belirlendi. Güvenlik güçleri meydanın etrafını demir bariyerlerle çevirdi.

Navalni, zehirlenme şüphesiyle tedavi gördüğü Almanya'dan 17 Ocak'ta geri dönmüş ve Rusya'da şartlı tahliye edildiği bir davanın aralık ayında 'karakolda imza verme şartını yerine getirmediği' gerekçesiyle tutuklanmıştı. Bunun kendisini susturmak için tasarlanmış düzmece bir dava olduğunu söyleyen Navalni, destekçilerine sokağa çıkma çağrısında bulunmuştu.

Kaynak: BBC Türkçe

Etiketler
Gözaltı Rusya