Biden'dan salgınla mücadele için iki yeni kararname

ABD Başkanı Joe Biden, korona virüsü salgınının beraberinde getirdiği ekonomik krizle mücadele için iki yeni kararnameye imza attı.

Biden'dan salgınla mücadele için iki yeni kararname

ABD Başkanı Joe Biden, koronavirüs salgınının beraberinde getirdiği ekonomik krizle mücadele için iki yeni kararnameye imza attı. Bu kapsamda, ekonomik destek ile gıda yardımlarının artırılması ve federal çalışanların minimum saatlik ücretinin 15 dolara yükseltilmesi öngörülüyor.

ABD'de 20 Ocak'ta göreve gelmesiyle beraber korona virüsüyle mücadele, göç ve çevre gibi birçok alanı kapsayan kararnamelere imza atan Başkan Joe biden, bu kez de ekonomi alanında geniş kapsamlı iki kararnameyi imzaladı. Biden “Ulusal bir acil durum yaşıyoruz ve ona göre davranmalı, hemen harekete geçmeliyiz” diye konuştu.

Kararnamelerden biri, düşük gelir grubundaki ailelerin daha hızlı Covid-19 ekonomik destek yardımlarını almalarını ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına gıda yardımlarının artırılmasını sağlıyor.

Bu üç çocuklu bir aileye her iki ayda bir 100 doların üzerinde ek mali destek sağlanmasını içeriyor. Diğeri ise federal çalışanların minimum saatlik ücretinin 15 dolara yükseltilmesini öngörüyor.

'900 BİN KİŞİ DAHA İŞSİZLİK YARDIMI İÇİN BAŞVURU YAPTI'

Perşembe günü açıklanan işsizlik raporuna göre 900 bin Amerikalının daha işsizlik yardımı başvurusu yaptığını söyleyen Biden, bu kişilerin şimdi evlerine haciz gelmesi tehdidiyle karşı karşıya olduklarını belirtti; bazılarının gıda bankaları önünde saatler süren kuyruklarda bekleyerek ailelerini beslemeye çalıştıklarını, işlerini kaybetmemiş olanların da maaşlarının düştüğünü söyledi.

'BUNA SEYİRCİ KALAMAYIZ'

Biden, “Bugün Amerika’da yaşanan durum bu, ancak biz böyle bir ülke olamayız bunlar bizim ülkemizin değerleri değil” diye konuştu. Biden, “İnsanların aç kalmalarına ve evlerinden tahliye edilmelerine izin veremeyiz. İnsanların işlerini kaybetmelerine seyirci kalamayız, hemen şimdi harekete geçmemiz gerekli” dedi.

Biden, 1.9 trilyon dolarlık ekonomik destek paketinin birçok kesimden olduğu kadar iş dünyasından da destek aldığını ve gerekli adımları atmaları durumunda Amerikan ekonomisinin hem kısa hem de uzun vadede daha güçlü olacağını sözlerine ekledi.

(AA/Amerika'nın Sesi)

Etiketler
Joe Biden Ekonomik kriz Salgın