'Trump giderayak 100'den fazla kişiye af çıkaracak'

ABD'de çarşamba günü Joe Biden'ın göreve gelmesiyle başkanlıktan ayrılacak olan Donald Trump'ın, 100'den fazla af ve ceza indirimini onaylayacağı öne sürüldü. Amerikan basını, Trump'ın mevcut durumda 'kendisi için af çıkarmamayı tercih ettiğini' yazdı.

'Trump giderayak 100'den fazla kişiye af çıkaracak'

ABD'de 20 Ocak Çarşamba günü Joe Biden'ın yemin töreniyle beraber görevi bırakmaya hazırlanan mevcut Başkan Donald Trump'ın, başkanlığının son gününde 100'den fazla af ve ceza indirimini onaylayacağı iddia edildi.

Medyaya konuşan Beyaz Saray'ın çalışmalarından haberdar kaynaklar, Trump'ın yarın yayınlamak üzere 100'den fazla af ve ceza indirimi içeren geniş bir liste hazırladığını ancak mevcut durumda 'kendisi için af çıkarmamayı tercih ettiğini' söyledi.

YÜKSEK PROFİLLİ RAPÇİLER VE BEYAZ YAKALI SUÇLULAR

Kaynaklardan biri Trump'ın, damadı ve danışmanı olan Jared Kushner ve kızı Ivanka Trump ile pazar günü bir araya gelerek 'af listesini' gözden geçirdiğini aktardı. CNN'in haberinde, bu kişiler arasında beyaz yakalı suçlular ve yüksek profilli rapçilerin de yer aldığı öne sürüldü.

KİŞİSEL BAĞLANTILARI DA YER ALIYOR

En az 100 ismin yer aldığı listede, Trump'ın kişisel bağlarının bulunduğu kaydedildi. CNN'in aktardığına göre, sağlık dolandırıcılığı suçlamalarından hüküm giyen ve cezaevinde bulunan Palm Beach'in önde gelen göz doktoru Salomon Melgen de Trump affından yararlanacak.

TRUMP'IN 'KENDİSİNE AF ÇIKARMA' TARTIŞMASI

Geçtiğimiz haftalarda ABD basını, Trump'ın, kendisine af çıkarmak için danışmanlarından hukuki tavsiye aldığını yazmıştı. New York Times ve CNN, Trump'ın yakın çevresine hukuki görüş ve olası siyasi sonuçlar hakkında bilgi almak için danıştığını aktarmıştı.

Beyaz Saray'dan kaynaklar, yönetiminden bazı yetkililerin Trump'ı kendi kendini affetmemesinin 'kendisini suçlu gösterebileceği' konusunda uyardığını aktarmıştı. Pek çok uzman, kendi kendini affın anayasaya aykırı olacağını, çünkü 'kimsenin kendi davasının yargıcı olamayacağına' dair temel ilkenin ihlali anlamına geldiğini belirtmişti. (Sputnik)

Etiketler
Donald Trump Joe Biden