ABD'de Şükran Günü alarmı: Önümüzdeki haftalarda vakalar artabilir

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Anthony Fauci, Şükran Günü'nün Covid-19 vakalarında artışa yol açabileceği konusunda uyardı.

ABD'de Şükran Günü alarmı: Önümüzdeki haftalarda vakalar artabilir

ABD'de salgınla mücadelede en yetkili isimlerden biri olan Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Anthony Fauci, Şükran Günü nedeniyle önümüzdeki haftalarda korona virüsü vakalarında artış yaşanabileceğini belirtti. Covid-19'un yayılımının hızlanacağı konusunda uyarıda bulunan Fauci, sağlık tedbirlerinin Noel'den önce hafifletilmeyeceğini aktardı.

'SEYAHATLER VAKALARI ARTIRACAK'

Şükran Günü nedeniyle yapılan seyahatlerin, korona virüsünün yayılma hızını artıracağını söyleyen Fauci, "Önümüzdeki iki-üç hafta içinde vakalarda artış görebiliriz" dedi. Olumlu aşı haberlerini 'tünelin sonundaki ışık' diyerek niteleyen ABD'li uzman, ülke genelinde enfeksiyon düzeyinin 'birden bire değişmeyeceğini' ifade etti.

'SIKI BİR TEST PROGRAMI İÇİN ÇALIŞACAĞIM'

Geçtiğimiz günlerde, testlerin yaygınlaştırılması adına 'daha fazla çaba göstermediği için pişman olduğunu' söyleyen Fauci, sıkı bir test programı için çalışacağını belirtti. Ülke genelinde ilk aşılamanın sağlık çalışanlarına yapılacağını aktaran Fauci, "Nüfusun önemli bir bölümü aşılanana kadar vaka artışını köreltmek için birlik olur ve tedbirlere uyarsak bunu atlatabiliriz" ifadelerini kullandı.