Angela Merkel'den Türkiye'ye yaptırım sinyali

Almanya Başbakanı Angela Merkel "Şu anda işler bizim istediğimiz gibi gitmiyor" diyerek 10 Aralık'taki AB Liderler Zirvesinde Türkiye konusunun da gündemde olacağını söyledi.

Angela Merkel'den Türkiye'ye yaptırım sinyali

Almanya Başbakanı Angela Merkel, AB üye ülkeleriyle video konferans yöntemiyle yapılan toplantı sonrası düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada 10 Aralık'taki zirvede gündemine ilişkin konuştu.

Türkiye'nin tartışmalı sularda sondaj yapan gemileri için NAVTEX ilanlarını uzatmasıyla ilgili "Olaylar umduğumuz gibi gelişmedi" diyen Merkel, bir sonraki zirveyle ilgili şunları söyledi:

"Türkiye'nin tartışmalı sularda doğal gaz arayışını, 10 Aralık'ta yapılacak bir sonraki AB zirvesinde masaya yatırma konusunda uzlaştık. Bu konuda hiçbir soru işareti yok. O zamana kadar yaşanacak gelişmeleri izleyeceğiz ve ona göre bir karar vereceğiz. Şu an başka bir şey söyleyemem ama bugüne kadar olayların umduğumuz şekilde gelişmediğini söyleyebilirim."

AŞI KONUSU

Merkel, Covid-19 tedbirlerine ilişkin üye ülkelerde ortak hareket etme niyetinin bulunduğunu belirtti.

Aşı geliştirilmesine ilişkin son günlerde gelen haberlerin çok iyimser olduğunu ifade eden Merkel, aralık ayında veya çok hızlı bir şekilde gelecek yılın başında Avrupa’da aşıya izin verilmesini beklediğini söyledi.

Merkel, “Ben de Biontech de dahil olduğu bir dizi üretici ile aşıların satın alınmasına yönelik çerçeve sözleşmeleri müzakere edilmesinden dolayı kendilerine teşekkür etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

Etiketler
Almanya Türkiye Angela Merkel