Azerbaycan: Karabağ'da cenaze değişimi yapıldı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı yetkilileri, Ermenistan ile yapılan anlaşmanın ardından Dağlık Karabağ'da cenaze değişimi gerçekleştirildiğini duyurdu. Taraflar, Rusya’nın arabuluculuğunda cenaze değişimi yaptı.

Azerbaycan: Karabağ'da cenaze değişimi yapıldı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı yetkilileri, Dağlık Karabağ’da konuşlandırılmış Rus barış güçlerinin arabuluculuğu ve katılımı ile Ermenistan’la çatışmalarda ölen askerlerin cenazelerinin değişimini gerçekleştirdiklerini belirtti.

Yetkililer, Karabağ’daki çatışmaların sonlandırılması anlaşmasından hemen önce Azerbaycan’ın eline geçen Şuşa kentindeki çarpışmalarda ölen bazı askerlerin cezanelerinin karşılıklı olarak teslim edildiğini söyledi.

Sputnik'in aktardığına göre, Azerbaycan’ın savunma yetkilileri, Ermenistan’dan çatışmalarda ölen altı Azerbaycan askerinin cenazesini teslim aldıklarını belirtti, ancak karşı tarafa teslim edilen cenaze sayısı paylaşılmadı.

Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan’ın 10 Kasım’da Karabağ’daki çatışmaların sonlandırılmasına ilişkin yaptıkları anlaşmanın sekizinci maddesi tarafların esir ve cenaze değişimi yapmasını içeriyor.

Kaynak: Sputnik

Etiketler
Azerbaycan - Ermenistan gerilimi Azerbaycan Ermenistan Rusya