Die Welt: Erdoğan'ın hataları Türkiye'nin iflasına yol açtı

Alman Die Welt gazetesinde yayınlanan bir yazıda "Erdoğan'ın hataları Türkiye'nin iflasına yol açtı" yorumu yapıldı.

Die Welt: Erdoğan'ın hataları Türkiye'nin iflasına yol açtı

GERÇEK GÜNDEM- Alman Die Welt’in ekonomi editörü Frank Stocker’ın kaleme aldığı yazıda; “Erdoğan gerekli yapısal ve ekonomik tedbirleri almadığı için Türkiye iflas etti” denildi.

Türk Lirasının Dolar ve Euro karşısında değer kaybetmesini 2018 ekonomik krizine benzeten Stocker, Türk Lirasında düşüşün bir sonunun olmadığını çünkü Türkiye ekonomisinin yıllardır bilinen ancak hükümetin hiçbir zaman çözümlemediği yapısal sorunlarının intikam aldığını yazdı. Stocker, durumun 2018 krizinden farklı olarak ulusal bir iflasa bile neden olabileceğini işaret etti.

Analist Tobias Gruber ise pandemi mücadelesindeki çelişkileri değerlendirerek “Okullar hızla kapatıldı ancak fabrikalar ekonomiyi tehlikeye atmamak için çalışmaya devam etti.” yorumunu yaptı.

Gruber Lira’nın değer kaybetmesinin sebebini “hükümetin son yıllarda ekonomiyi istikrarlı temellere oturtmadaki başarısızlığı” olarak gösterdi.

Tobias Gruber “Bir derecelendirme kuruluşu tarafından yapılan çalışmada, dış şoklara ne kadar dayanıklı olduğunu görmek için 63 ülke karşılaştırıldı. Türkiye, Arjantin’in bile gerisinde kalarak 62. oldu. Gürcistan ise 63’üncü oldu.” açıklamasını yaptı.

Etiketler
Türkiye