Azerbaycan ve Ermenistan'dan bir insani ateşkes daha

Azerbaycan ve Ermenistan yarın saat 08:00'den itibaren geçerli olacak insani ateşkes konusunda anlaştı.

Azerbaycan ve Ermenistan'dan bir insani ateşkes daha

ABD Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan ve Ermenistan'ın 26 Ekim sabah 08:00'den itibaren geçerli olacak geçici insani ateşkeste anlaştığını duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki insani ateşkesin 26 Ekim sabah saat 7.00’de yürürlüğe gireceğini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafındna yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Ermenistan Dışişleri Bakanı Zograb Mnatsakanyan ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, 24 Ekim’de ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Stephen Biegun ile görüştü ve ülkelerinin 10 Ekim Moskova’da varılan insani ateşkesi yerine getirme ve uyma taahhütlerine bağlı olduğunu doğruladı.”

Açıklamada, “İnsani ateşkes 26 Ekim 2020’de yerel saatle 8.00’da (TSİ 7.00) yürürlüğe giriyor” denildi.

Açıklamada ayrıca, Dağlık Karabağ sorununun barışçıl çözümü noktasında ABD'nin, Azerbaycan ve Ermenistan'ı birbirine yaklaştırmak için iki ülke dışişleri bakanları ve Minsk Grubu üyesi ülkeler arasındaki görüşmeler noktasında arabuluculuk yaptığı da ifade edildi.

Cuma günü ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanları ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirmiş ve Dağlık Karabağ sorununun çözümü noktasında diplomatik çabalarını sürdürecekleri mesajını vermişti.

Etiketler
Azerbaycan - Ermenistan gerilimi Azerbaycan Ermenistan