İtalya'da koronavirüse ilginç önlem

İtalya'da Lombardiya ve Campania Bölgesel yönetimleri korona virüse karşı yeni bir karar aldı. Artan vakalar sonrası yönetim, gece sokağa çıkma yasağı uygulanacağını bildirdi.

İtalya'da koronavirüse ilginç önlem

Ülkede kısa sürede hızlı artış göstererek rekor seviyeye çıkan Covid-19 vakalarının ardından hükümet pazar akşamı yeni tedbirler açıkladı ve şehirlerde kalabalık oluşabilecek yerlerin saat 21.00’den sonra kapatma yetkisini yerel yönetimlere devretti.

Euronews'ten Burak Ortahamamcılar'ın haberine göre, Kararının ardından en çok vaka görülen iki bölge olan Lombardiya ve Campania'nın yerel yönetimleri gece sokağa çıkma yasağı uygulaması talep etti.

Covid-19 vaka sayısında başı çeken Lombardiya, hükümette 22 Ekim tarihinden geçerli olmak üzere ay sonuna kadar gece 23 ile sabah 5 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulamasının getirilmesini talebini iletti.

Campania Bölgesi Başkanı Vincenzo De Luca salı günü, "Ekim ayının son hafta sonunda uygulamayı başlatmayı düşünüyorduk ama virüs dalgasını önlemek için bu hafta sonundan itibaren gece 23:00'ten sonra her yer kapanacak." açıklamasında bulundu.

Sokağa çıkma yasakları talepleri hükümetin onaylaması halinde geçerli olacak.

Etiketler
İtalya Sokağa çıkma yasağı