İngiltere'den sonra Irak da Türkiye ile uçuşları durduruyor!

Irak Sivil Havacılık Kurumu, Türkiye ile Irak arasındaki tüm uçuşların 3 Ekim’den itibaren yeniden durdurulacağını duyurdu.

İngiltere'den sonra Irak da Türkiye ile uçuşları durduruyor!

Irak Sivil Havacılık Kurumu tarafından Irak’taki tüm seyahat acentalarına gönderilen e-posta notunda, Türk Hava Yolları tarafından, 3 Ekim 2020’den itibaren Irak ile Türkiye arasındaki tüm uçak seferlerini durdurulduğu bilgisinin kendilerine aktarıldığı ifade edildi.

Bilgi notunda, sözkonusu seferlerin Türkiye’ye dönecek Türk vatandaşlarını kapsamadığı belirtildi.

Irak’ta, yeni tip koronavirüsü salgını nedeniyle Mart ayında bütün uçuşlar durdurulmuştu.

Rudaw’da yer alan habere göre; Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanı Rebaz Ahmed, 22 Temmuz’da yaptığı açıklamada, mart ayından bu yana tüm seferlere kapalı olan Erbil ve Süleymaniye havalimanları yetkililerine 1 Ağustos’a kadar yurt içi ve yurt dışı seferlerine yeniden başlanması için hazırlıkları tamamlamaları talimatı verdiklerini söylemişti.

1 Ağustos’ta Türkiye ile Irak arasında uçuş tertip edilmiş ancak daha sonra Türk Hava Yolları salgın nedeniyle uçuşların 1 Eylül’e ertelendiğini açıklamıştı.

Irak ve Türkiye’de artan koronavirüs vakaları nedeniyle 1 Eylül olarak belirlenen süre daha sonra 1 Kasım 2020 olarak revize edilmişti.

Ancak Erbil ile İstanbul arasındaki uçak seferleri 24 Eylül’de başlamıştı.

Daha önce açıklamalarda bulunan Kürdistan Havacılık ve Turizm Şirketleri Birliği Başkanı Lawend Mamundi, Türkiye ile Irak arasında haftada karşılıklı 284 seferin düzenlendiğini, ancak korona salgını nedeniyle bu sayının 40’a düşeceğini söylemişti.

Etiketler
İngiltere Irak Türkiye