Trump'ın çıkışları Joe Biden'a yaradı! Seçim kampanyasına rekor bağış

ABD'de Başkan Trump'ın seviyeyi ısrarla düşürdüğü başkanlık münazarası Demokrat rakibi Joe Biden'a yaradı. Münazaranın ardından Trump'a tepki yağarken, Biden'ın seçim kampanyası bağış rekoru kırarak sadece bir saat içinde 3.8 milyon dolar daha topladı.

Trump'ın çıkışları Joe Biden'a yaradı! Seçim kampanyasına rekor bağış

ABD'de Başkan Donald Trump'ın rakibi Joe Biden'ın sürekli sözünü kestiği ve ısrarla 'seviyeyi düşürdüğü' başkanlık münazarasına ilişkin tartışma sürüyor. Trump'ın ırkçılarla arasına mesafe koymayı reddetmesi ve münazarayı kaosa sürüklemesinin ardından, demokrat aday Biden'ın seçim kampanyası rekor miktarda bağış topladı. Biden'ın bir saat içinde 3.8 milyon topladığı açıklandı.

'22.00-23.00 ARASINDA BAĞIŞ YAĞDI'

Joe Biden'ın kampanya müdürü Kate Bedingfield, Demokratik Parti'nin bağış toplama sitesi ActBlue üzerinden dün saat 22.00-23.00 arasında 3.8 milyon dolar topladıklarını duyurdu.

Bedingfield, "Bu akşam ActBlue üzerinden bir saatte toplanan bağış rekorunu kırdık" dedi. Bu miktarın, geçmişteki birçok seçim kampanyasını eyalet bazında bütün seçim sürecinde toplayabildiği bağıştan fazla olduğu belirtiliyor.

CNN 'B.K ŞOVU' TANIMINI YAPTI

ABD'deki birçok yorumcu, Trump'ın başkanlık münazarasındaki tavrını ağır bir dille eleştiriyor. Öyle ki, CNN televizyonu açıkça 'b.k şovu' tanımını yapmış durumda.

MÜNAZARA KURALLARI DEĞİŞİYOR

Gelinen noktada, Başkanlık Münazaraları Komisyonu'nun (CPD) harekete geçeceği belirtildi. Buna göre CPD, geriye kalan iki tartışma sırasında kuralları değiştirecek. CPD'den yapılan açıklamada, seçime ilişkin konuların 'daha düzenli' bir şekilde ele alınabilmesi için formata eklemeler yapılacağı belirtildi.

Trump Cleveland'da yapılan ilk tartışmada, moderatör Chris Wallace'ı yok saymış, Biden'ın sözünü ısrarla kesmiş, ailesini eleştirmiş, beyazların üstünlüğünü savunan ırkçılarla arasına mesafe koymayı da açıkça reddetmişti.

3 Kasım'daki seçimler öncesinde iki başkanlık münazarası daha yapılacak. Başkan yardımcısı adayları da benzer şekilde karşı karşıya gelecek. Biden'ın adayı Kamala Harris ile mevcut Başkan Yardımcısı Mike Pence, 7 Ekim'de bir münazarada biraraya gelecek.

Etiketler
Joe Biden Rekor Seçim