Trump'ın vergi beyannamelerinde 'İstanbul Trump Towers' detayı: Erdoğan, koz olarak kullanmaktan çekinmiyor

ABD'de New York Times'ın ortaya çıkardığı Trump'ın vergi beyannamelerinde yer alan bilgiler arasında İstanbul'da bulunan Trump Towers'ın ismi de geçti. Haberde, Erdoğan'ın Trump Towers'ı koz olarak kullandığı söylendi.

Trump'ın vergi beyannamelerinde 'İstanbul Trump Towers' detayı: Erdoğan, koz olarak kullanmaktan çekinmiyor

New York Times'ın ABD Başkanı Donald Trump'ın vergi beyannameleriyle ilgili haberinde İstanbul'daki Trump Towers'ın da ismi geçti.

Habere göre vergi beyannamelerinde İstanbul Trump Towers'ın elde ettiği gelirden 7 yıl boyunca "danışman masrafları" düşürüldüğü görüldü.

Bu rakam 7 yıl içinde toplam 2 milyon dolar olarak gösterildi. İstanbul Trump Towers projesinde görev alan bir yetkili, bunlar için Türkiye'de herhangi bir danışman veya 3. parti şirkete para verilmediğini ifade etti.

Belgelere göre Donald Trump, İstanbul'daki Trump Towers için yapılan anlaşmadan 1 milyonu başkanlık yaptığı yıllarda olmak üzere toplamda 13 milyon dolar kazandı. Bu Trump'ın İstanbul'daki binalardan daha önce kazandığı konuşulan rakamlardan çok daha fazla.

Ancak gazetenin aktardığına göre beyannamelere bakıldığında Trump'ın İstanbul Trump Towers'dan 3.2 milyon civarında bir gelir elde ettiği anlaşılıyor.

ERDOĞAN KOZ OLARAK KULLANMAKTAN ÇEKİNMİYOR YORUMU

Haberde Erdoğan'ın Trump'ın sahip olduğu işletmeleri "bir koz olarak kullanmaktan çekinmediği" ifade edildi.

NYT, Trump'ın Aydın Doğan'ın damadı olan iş insanı Mehmet Ali Yalçındağ ile geçmişte kurduğu ilişkilere de dikkat çekti. İstanbul'daki Trump Towers, Doğan Grubu'na ait.

Kaynak: T24

Etiketler
Vergi New York