BP'yi Hitler'e benzeten işçi 200 bin dolar tazminat kazandı

şirketinin maaş görüşmelerini Hitler’in son döneminin anlatıldığı Çöküş filmindeki bir sahneyi canlandırarak sosyal medyasından paylaşması sonucu işten çıkarılan BP’de çalışan Scott Tracey 200 bin dolarlık tazminat ödenmesine hak kazandı.

BP'yi Hitler'e benzeten işçi 200 bin dolar tazminat kazandı

Avusturalya’da petrol şirketi BP’de çalışan Scott Tracey, ülkenin gündemine oturdu. Çalıştığı şirketin işçilerle müzakerelerini Hitler’in son dönemini anlatan Çöküş filmindeki sığınak sahnesini replikleriyle canlandırarak sosyal medya hesabından paylaşan Tracey, işten çıkarıldı.

Sputnik'in haberine göre, işe dönme davası açan Tracey, başlattığı hukuk savaşını 2 yıl sonra kazandı. İlk mahkemeyi kaybeden Tracey’nin açtığı temyiz davasında videonun komedi amacıyla çekildiği anlaşıldı.

İşe dönme hakkı kazanan Tracey bir de 200 bin dolarlık tazminat kazandı.

Ancak BP, Tracey’i videonun şirket çalışanları arasında geniş bir kitleye yayıldığını savunarak 200 bin yerine 150 bin dolar tazminat ödemek istedi. Mahkeme, BP’nin bu ısrarını kabul etmedi.

Avusturalya İşçi Birliği Başkanı Brad Gandy, Tracey’in gereksiz yere kötü bir süreçten geçtiğini savunarak, “Dürüst bir çalışan, 2 yıl stres dolu ve belirsiz bir sürece sürüklendi” dedi.

Etiketler
Film Hitler