Almanya'dan seslendi: Ayasofya kararı yanlış, artık insanlar onu görmeye gelmeyecek

Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesi kararının yanlış olduğunu vurgulayan Almanya Türk Toplumu Başkanı Sofuoğlu, çok sayıda insanın İstanbul'a Ayasofya'yı ziyaret etmek için geldiğini ve bunu muhtemelen artık yapmayacaklarını söyledi.

Almanya'dan seslendi: Ayasofya kararı yanlış, artık insanlar onu görmeye gelmeyecek

Almanya'daki Türkiye kökenlilerin kurduğu dernekleri çatısı altında toplayan Almanya Türk Toplumu (TGD), Türkiye'de Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesi kararıyla ilgili önemli bir değerlendirme yaptı.

DW Türkçe’nin aktardığına göre, Almanya Türk Toplumu Başkanı Gökay Sofuoğlu, pazar günü Alman Yazı İşleri Ağı'na bağlı gazetelere yaptığı açıklamada, Ayasofya'nın dünya mirası ve dinlerin barış içinde birlikte var olması için bir sembol olduğunu dile getirdi. Sofuoğlu, "Bu yapının bir camiye dönüştürülmesi tamamıyla yanlış bir karardır" diye konuştu.

“TÜRKİYE KÜLTÜREL MİRASI YÖNETEMEDİ”

Sofuoğlu, Türkiye'nin, böylesine bir kültürel mirası yönetemeyen bir ülke olarak kınanacağı uyarısında bulunarak, çok sayıda insanın İstanbul'a Ayasofya'yı ziyaret etmek için geldiğini ve bunu muhtemelen artık yapmayacaklarını söyledi. Sofuoğlu, bölgede yeterince cami olduğunu da sözlerine ekledi.

Karara karşı olanların İslam dininin düşmanları olarak lanse edilmemesi ve toplumun kutuplaştırılmaması gerektiğinin altını çizen Sofuoğlu, “Bu geçmişte meyve vermedi ve gelecekte de vermeyecek" dedi.

Etiketler
Ayasofya tartışması Almanya