Koronavirüslü damat hastalığı düğüne katılan 110 kişiye bulaştırdı ve öldü

Yüksek ateşine rağmen düğün yapmakta ısrar eden damat, düğünün üzerinden 2 gün geçmeden öldü.

Koronavirüslü damat hastalığı düğüne katılan 110 kişiye bulaştırdı ve öldü

Yüksek ateşine rağmen düğün yapmakta ısrar eden damat, düğünün üzerinden 2 gün geçmeden öldü.

Damadın ailesi, panik ile damada COVİD-19 testi yapmadan, bedenini yaktı. Düğün bölgedeki en büyük enfeksiyon zincirine sebep olurken, ilk testlerde 110’dan fazla kişide COVİD-19 hastalığı tespit edildi.

Hindistan’ın doğusunda Bihar eyaletinde gerçekleşen bir düğün töreninde damat COVİD-19 hastalığını yayarken, düğünden 2 gün sonra öldü. Bunun bölgede şu ana kadar en yoğun yayılım olduğu açıklandı.

Hastalık, buradan temas yolu ile çok sayıda kişiye bulaştı. Damada temas ettiği bilinen 364 kişiye test yapılırken, bunların 111’inde virüsün bulunduğu belirlendi. Hindistan’da hastalık nedeniyle düğünlere en fazla 50 kişinin katılmasına izin verilmişti.

ÖLEN DAMAT YAZILIM MÜHENDİSİYDİ

COVİD-19 kaynaklı ölen 30 yaşındaki damadın, Gurugram bölgesinde çalışan bir yazılım mühendisi olduğu açıklandı. Mayıs ayının son haftasında düğün hazırlıkları için evine dönen damat, hastalığın belirtilerini göstermeye başladı. Düğün yaklaşırken belirtileri ağırlaşan ve bunun üzerine düğünü ertelemeyi teklif eden damadı ailesi dinlemedi. COVİD nedeniyle ishal olan ve ateşi yükselen damada, ailesi tarafından ateş düşürücü ilaçlar verildi. Damat, düğünden 2 gün sonra, 17 Haziran’da hastaneye götürülmeye çalışılırken öldü.

DAMADIN CESEDİ PANİK İLE YAKILDI

Ceset, yasaklara rağmen kalabalık bir düğün yapan aile tarafından yetkililere haber verilmeden öfke ve panikle kontrolsüzce yakıldı. Bir süre sonra akrabalarında da hastalık belirtileri görülünce, düğüne katılanlardan biri bölgedeki yetkililere haber vererek durumu ihbar etti. Bunun üzerine damadın törene katılan yakın akrabaları 19 Haziran’da test edildi. İlk etapta 15 yakın akrabasında COVİD virüsü tespit edildi.

ÖRNEK TOPLAMAK İÇİN BÖLGEDE KAMP KURULDU: 111 HASTA

Hastalığın yayılmaması için, 24-26 Haziran tarihleri arasında evliliğin gerçekleştiği köyde 364 kişinin örneklerinin toplandığı özel bir kamp kuruldu. Yetkililer, örnek aldıkları kişilerden 86’sının pozitif olduğunu tespit etti. Daha sonraki yapılan testlerde sayı 111’e çıktı. Şu an bütün vakalar izole edilmiş durumda.

Patna bölgesi, bugüne kadar 699 teyitli COVİD-19 vakası ileen kötü etkilenen bölgelerden biri odu. Bölgedeki aktif vaka sayısı 372.

GELİNİN DURUMU İYİ

Edinilen bilgiye göre, damadın hastalığı geline bulaşmadı. Damadın ve gelinin babalarının inşaat mühendisi ve öğretmen oldukları, ancak hastalığa karşı önlem almadıkları belirtildi.

MODİ, HERKESİ ÖNLEMLERE UYMAYA DAVET ETTİ

Başbakan Narendra Modi, geçtiğimiz Salı günü Hintlileri yüz maskeleri ve sosyal mesafe de dahil olmak üzere COVID-19’a karşı alınan önlemlere sıkı sıkıya uymaya çağırdı.

Hükümet, ülkenin tüm bölgelerine talimatlar göndererek, düğünlerin 50 kişiden, cenaze törenlerinin ise 20 kişiden daha kalabalık olmasını yasaklamıştı.

Bölge sulh hakimliği, düğünde 50 kişiyi aşarak kısıtlamaları ihlal edenler hakkında soruşturma talimatı verdi.

BİHAR’DA COVİD-19 DURUMU NE?

Bihar şehrinde şu ana kadar toplam 9.744 onaylı COVİD-19 vakası varken, 7544 kişi iyileşti, 62 kişi ise hastalık sebebiyle öldü. Bununla birlikte, eyaletteki milyon kişi başına düşen test, ülkenin en düşükleri arasında yer alıyor. Bakan Nitish Kumar günde 15.000 test hedefi koydu.

Etiketler
Koronavirüs