Mısır’daki Sisi yönetiminden Türkiye karşıtı hamle

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi, özellikle Libya'daki Türkiye destekli BM tarafından da tanınan Ulusal Mutabakat Hükümeti güçlerinin ilerleyişi sonrası ordusuna sınır dışı operasyonlar için hazır ol emri verdi.

Mısır’daki Sisi yönetiminden Türkiye karşıtı hamle

Reuters’ın haberine göre Sisi, Libya’daki Türkiye destekli Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin bir diğer darbeci Hafter güçlerine karşı son zamanlarda edindiği askeri kazanımlar sonrası ordusuna ülke içi ve dışındaki görevler için hazır olma emrini verdi.

Başkent Trablus’a yönelik darbeci Hafter güçlerinin sürdürdüğü 14 aylık saldırılar sonrası Türkiye’nin Ulusal Mutabakat Hükümetine desteğiyle Hafter geri çekilmek zorunda kaldı.

Geri çekilen Hafter güçlerine yönelik süren operasyonlar Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır gibi ülkeleri rahatsız etti.

LİBYA SINIRINDAKİ ASKERİ BÖLGEYİ ZİYARET ETTİ

Mısır’ın yöneticisi Sisi, bin 200 kilometrelik Libya sınırındaki bir askeri hava üssüne gerçekleştirdiği ziyarette savaş jetlerinin uçuşunu ve binlerce zırhlı aracın geçişini seyretti.

Devlet televizyonundan canlı verilen geçiş töreninde Sisi, “Sınırlar içinde ya da dışında herhangi bir göreve hazır olun” açıklamasında bulundu.

Sisi daha önce yaptığı farklı açıklamalarda Türkiye’nin desteklediği Libya Ulusal Mutabakat Hükümetini, ülkenin doğusundaki Hafter kuvvetlerinin işgal ettiği bölgelere yaklaşmaması gerektiği yönünde tehdit etmişti.

Etiketler
Libya iç savaşı - Halife Hafter Mısır Ordu Libya