ABD'de ikinci George Floyd vakası! 'Nefes alamıyorum' diye bağırdı

ABD'de George Floyd'un polis şiddeti sonucu yaşamını yitirmesinin yankıları sürerken, Virginia'da siyah bir kişiyi gözaltına almak için elektroşok silahıyla birden fazla ateş eden polis memuru Tyler Timberlake orantısız güç kullanmakla suçlandı.

ABD'nin Virginia eyaletindeki Fairfax County’de sokakta dolaşan ve gergin görünen siyahi bir kişi sakinleştirilmeye çalışıldığı sırada, polis memuru Tyler Timberlake aniden elektroşok tabancasını ateşledi.

Polis kamerasına yansıyan görüntülerde, siyahi kişinin rastgele yürüdüğü, olay yerine gelen bir sağlıkçının da, “Sana yardım etmek için buradayım. Neye ihtiyacın olduğunu söyle” dediği duyuluyor.

Adı açıklanmayan adam, Floyd olayındaki gibi polisin dizi altında nefes alamadığını haykırdı.

Bir süre sonra, polis memuru Tyler Timberlake'in siyahi kişiye arkadan yaklaşarak elektroşok tabancasını ateşlediği görülüyor. Yere düşen siyahi kişinin sırtına dizini koyan Timberlake, acıyla bağıran adamın ensesine elektroşok tabancasını dayayarak defalarca ateşledi.

‘NEFES ALAMIYORUM'

Görüntülerde, siyah kişinin gözaltına alındığı sırada defalarca “Nefes alamıyorum” diye bağırdığı dikkat çekti.

ABD'de ikinci George Floyd vakası! 'Nefes alamıyorum' diye bağırdı - Resim : 1

Minneapolis’te göstericiler ile güvenlik güçleri arasındaki gerilim sürüyor.
Minneapolis kentinde polis tarafından gözaltına alındığı sırada öldürülen George Floyd'un da son sözleri, “Nefes alamıyorum” olmuştu.

36 AYA KADAR HAPİS CEZASI

Polis memuru Tyler Timberlake, gözaltı sırasında orantısız güç kullandığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Yaklaşık 8 yıldır polis olan Timberlake'in hüküm giymesi durumunda 36 aya kadar hapis cezası alabileceği belirtiliyor.

Öte yandan, olay yerinde bulunan diğer polis memurlarının da görevden uzaklaştırıldığı ve olaya ilişkin idari soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Etiketler
Gözaltı Polis Polis şiddeti