Eski sporcu Chris Beaty, George Floyd protestolarında çıkan olaylarda polis kurşunuyla öldürüldü

ABD'de eski Amerikan futbolcusu Chris Beaty protestolar sırasında çıkan olaylarda polis kurşununun hedefi olarak hayatını kaybetti.

Eski sporcu Chris Beaty, George Floyd protestolarında çıkan olaylarda polis kurşunuyla öldürüldü

Irkçı polis şiddetiyle hayatını kaybeden George Floyd için düzenlenen gösteriler ABD'de birçok eyalete yayılırken eski Amerika futbolu oyuncusu 38 yaşındaki Chris Beaty çıkan olaylarda polis tarafından öldürüldü.

Bir dönem Indiana Hoosier takımında oynayan eski Amerikan futbolu oyuncusu Chris Beaty, Cumartesi gecesi Indianapolis’te George Floyd için düzenlenen gösterilere katıldı. Polisin açtığı ateş sonrasında birçok yerinden vurulan Beaty, olay yerinde hayatını kaybetti.

Eski sporcu Chris Beaty, George Floyd protestolarında çıkan olaylarda polis kurşunuyla öldürüldü - Resim : 1

2000-2004 yılları arasında Hoosiers forması giyen Beaty, aktif spor yaşantısını sona erdirdikten sonra organizasyon şirketi kurmuştu. Cumartesi ve pazar akşamları Indianapolis’te düzenlenen protesto gösterilerinde iki kişi hayatını kaybederken, bunlardan birinin Amerikan futbolu oyuncusu Beaty’nin olduğu açıklandı.


Emniyet müdürlüğünden yapılan açıklamada cumartesi günü 27, pazar günü ise 29 kişi tutuklanırken Beaty’nin arkadaşı Sherman Flucas açıklamada bulundu. Flucas, "Chris, topluma, arkaşlarına ve ailesine her şekilde yardımcı olan bir adamdı. Onun mirasını güzel hatırlayacağız" ifadelerini kullandı.

Gösterilerde hayatını kaybeden diğer kişinin ise 18 yaşındaki Dorian Murrell olduğu duyuruldu.

Indiana Başantrenörü Gerry Dinardo ise, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Beaty’nin ölümünün "çok üzücü ve korkunç bir haber" olduğunu söyleyerek şunları ekledi: "Bir fark yaratmazsak hepimiz sorumlu oluruz. Sorunun bir parçasıyız ya da çözümün bir parçasıyız, başka seçenek yok. Çok üzücü."

Etiketler
Futbol Polis