George Floyd protestoları ABD'nin başka şehirlerine de yayılıyor

Minnesota eyalet yetkililerinin tanımıyla Minneapolis şehrinde George Floyd'un polis tarafından gözaltına alınırken hayatını kaybetmesinin ardından başlayan protestolar sürüyor.

George Floyd protestoları ABD'nin başka şehirlerine de yayılıyor

Minnesota eyalet yetkililerinin tanımıyla Minneapolis şehrinde George Floyd'un polis tarafından gözaltına alınırken hayatını kaybetmesinin ardından başlayan protestoların en şiddetlisinin yaşandığı cuma günü, ABD'de 30'dan fazla şehirde de eylemler düzenlendi.

Atlanta ve New York, göstericiler polis araçlarını yakarken, San Jose ve Detroit'te ise sokaklara barikatlar kuruldu. Milwaukee'de düzenlenen yürüyüşte Floyd'un ölmeden önceki son sözlerinden ilham alarak "Nefes alamıyorum" sloganları atıldı. Portland'da ise Adalet Sarayı'nın önünde ateş yakıldı.

Eylemlerin en yoğun yaşandığı yerlerden biri olan Atlanta'da bazı dükkanların camları kırıldı ve göstericiler ile polis arasında yer yer çatışmalar yaşandı.

Atlanta Valisi Keisha Lance Bottoms, düzenlediği basın toplantısında protestoculara seslenerek, "Şehri yakıp yıkarak neyi değiştiriyorsunuz? Şu anda tüm itibarınızı kaybettiniz. Amerika'yı böyle değiştiremeyiz, dünyayı böyle değiştiremeyiz" dedi.

Houston kentinde de "yasa dışı gösteri düzenlemek" suçlamasıyla 200 kişi gözaltına alındı. New York'un Brooklyn bölgesinde düzenlenen protestolarda da bazı göstericilerin polise cam ve başka maddeler attığı görüldü. New York polisi biber gazı kullanarak eylemlere müdahale etti.

Protestoların başladığı yer olan Minneapolis'te eylemlerin bugün de sürmesi bekleniyor.

Etiketler
Gözaltı Polis