DSÖ koronavirüsün yeni merkez üssünü açıkladı

Birleşmiş Milletler bünyesinde çalışmalarını sürdüren Dünya Sağlık Örgütü, Kovid-19 salgınının yeni merkezinin Kuzey ve Güney Amerika olduğunu duyurdu. DSÖ Amerika Direktörü, "Şu an yasak ve kısıtlamaların kaldırılma zamanı değil" dedi.

DSÖ koronavirüsün yeni merkez üssünü açıkladı

Dünya çapında toplam koronavirüs vaka sayısı 5.6 milyonu geçerken Dünya Sağlık Örgütü, salgının yeni merkez üssünün Amerika kıtası olduğunu duyurdu.

Dünya Sağlık Örgütü’nün Amerika Kıtası Direktörü Carissa Etienne, “Şu an bu ülkelerde yasakları ya da kısıtlamaları gevşetmenin zamanı değil. Bizim bölgemiz Kovid-19 salgınının merkez üssü haline geldi” dedi.

Video konferans şeklinde yapılan toplantıda söz alan diğer yetkililer de bölgedeki ülkelerin önünde çok zorlu haftalar olduğu da aktarıldı.

Resmi verilere göre dünya çapındaki vakaların 2.4 milyonundan fazlasının Amerika’da görüldüğü açıklanırken Kovid-19’a bağlı sebeplerle ölenlerin sayısının da 143 bini geçtiği belirtildi. Etienne, Peru, Şili, El Salvador, Guatemala ve Nikaragua’daki artış hızlarına dikkat çekerek, “Güney Amerika’daki günlük vaka sayıları Avrupa ve ABD’yi geride bıraktı” ifadesini kullandı.

EN ÇOK ETKİLENEN EKVADOR OLDU

Toplam 1.7 milyondan fazla koronavirüs vakasının görüldüğü ABD’nin ardından gelen Brezilya’da da vaka ve ölüm sayısı hızla artarken, BBC’nin haberinde aslında nüfusa oranla en çok etkilenen ülkenin Ekvador olduğu tespit edildi.

Ekvador’da her 1 milyon insan içerisinde 182 insanın Kovid-19 yüzünden öldüğü açıklanırken, Brezilya’da bu oran 116, Peru’da 115, Şili’de 42 ve Bolivya’da 22 olarak kayıtlara geçti. Bu ülkeleri sırasıyla Kolombiya (15), Guyana (14), Arjantin (11), Uruguay (6) ve Fransız Guyanası (3) takip etti.

Etiketler
Koronavirüs Salgın Birleşmiş Milletler