Milli Savunma Bakanlığı, Afrin'de son durumu paylaştı: 40 ölü, 47 yaralı

Suriye’nin Afrin ilçesinde bomba yüklü tankerle düzenlenen terör saldırısında 47 kişi hayatını kaybetti.

MSB: Eli kanlı terör örgütü PKK/YPG’nin, Afrin’de masum sivillere yönelik düzenlediği bombalı araç saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 11’i çocuk olmak üzere 40’a, yaralıların sayısı ise 47’ye yükseldi.

Suriye’nin Afrin ilçesinde bomba yüklü tankerle düzenlenen terör saldırısında çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu duyurdu.

Suriye'nin Afrin ilçesi merkezinde bulunan Racu Caddesi’nde düzenlenen saldırıda patlamanın etkisi nedeniyle çevredeki yerleşim yerlerinin ve araçların da hasar gördüğü aktarıldı.

Patlamanın ardından yanan araçların görüntüsü sosyal medyada paylaşılırken; ölü sayısının artmasından endişe duyulduğu ve patlamanın meydana geldiği noktaya sevk edilen itfaiye ekiplerinin çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığı, Afrin'de son durumu paylaştı: 40 ölü, 47 yaralı - Resim : 2

Güvenlik güçleri, söz konusu saldırının terör örgütü YPG/PKK'nın düzenlemiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

MSB: 40 ÖLÜ, 47 YARALI

Milli Savunma Bakanlığı'ndan Afrin'de düzenlenen saldırıya ilişkin 2 açıklama birden yapıldı. İlk açıklamada ölü sayısı 35, yaralı sayısı 30 olarak duyurulmuştu.

MSB'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"İnsanlık düşmanı PKK/YPG, Afrin’de yine masum sivilleri hedef aldı. Afrin şehir merkezinde sivillerin yoğun olduğu bir bölgede bomba yüklü yakıt tankeri ile saldırı düzenleyen teröristler, ilk belirlemelere göre en az 35 masum sivili katlettii, 30’dan fazla sivili de yaraladı."

MSB'den yapılan 2. açıklamada ise ölü sayısı 40'a, yaralı sayısı 47'ye yükseldiği belirtildi.

MSB'nin açıklamasında "Eli kanlı terör örgütü PKK/YPG’nin, Afrin’de masum sivillere yönelik düzenlediği bombalı araç saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 11’i çocuk olmak üzere 40’a, yaralıların sayısı ise 47’ye yükseldi" denildi.

Etiketler
Afrin Milli Savunma Bakanlığı Saldırı Suriye