Donald Trump'ın başlanlık yarışındaki rakibi belli oldu

ABD'de Bernie Sanders'ın seçimlerden çekilmesiyle Joe Biden Demokratların adayı olarak Donald Trump'ın rakibi oldu.

Donald Trump'ın başlanlık yarışındaki rakibi belli oldu

Demokrat Parti başkan aday adayı Bağımsız Vermont Senatörü Bernie Sanders, ön seçimlerde üst üste aldığı yenilgiler sonrası başkanlık yarışından çekildiğini açıkladı. Demokrat Parti'de Joe Biden, 2020 seçimlerinin tek aday adayı olarak kaldı.

14 eyaletin sandıklara gittiği 'Süper Salı'ya kadar önde götürdüğü yarıştaki liderliğini eski Başkan Yardımcısı Joe Biden'a kaybeden Sanders, diğer seçimlerde de istediği sonuçları alamayınca ikili arasındaki makas açılmıştı.

Kendini "demokratik sosyalist" olarak tanımlayan Bernie Sanders, ABD'nin Körfez Savaşı ve Irak Savaşı'na müdahil olmasına karşı çıkmıştı.

Donald Trump'ın başlanlık yarışındaki rakibi belli oldu - Resim : 1

Joe Biden

1941 doğumlu Sanders, 20'li yaşlarında Irk Eşitliği Kongre'sinin ayrımcılık karşıtı eylemlerine öncülük etmiş 1981'de Burlington belediye başkanlığı sırasında düşük fiyatlı ev projesini hayata geçirerek yoksulların ev sahibi olmasına katkı sağlamıştı.

En büyük desteği gençlerden ve bağımsızlardan alan Sanders gelir eşitsizliğini azaltmayı, asgari ücreti artırmayı, göçmenlerin ABD'ye daha rahat girmesini ve ülkelere askeri müdahalede bulunmayacağı vaadinde bulunuyordu.

Polisin siyahlara uyguladığı şiddete karşı da önlemler almayı planlayan siyasi lider, ABD'de alışılagelmiş başkan figürlerden farklı bir imaj çiziyordu.

2016'da da başkan aday adayı olan Sanders, adaylık yarışını yakın sonuçlar aldığı Hillary Clinton'a karşı kaybetmişti.

Etiketler
Joe Biden Donald Trump Seçim