Koronavirüsün merkezinden mucize haber: Bir ilk yaşandı!

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, son 24 saat içinde ülkede 32 yeni vaka tespit edildiğini ve koronavirüse bağlı ölüm sayısının sıfır olduğunu duyurdu. Ocak ayından beri ilk kez bir ölümün yaşanmadığı açıklandı.

Koronavirüsün merkezinden mucize haber: Bir ilk yaşandı!

Koronavirüs vaka sayısı dünya çapında 1.3 milyonu geçerken, hastalığa bağlı ölüm sayısı da 74 bini geçti…

Fakat salgının belirtilerini ilk kez gösteren ve koronavirüsün merkez üssü olarak bilinen Çin’den gelen bir açıklama uluslararası kamuoyuna umut ışığı oldu.

Fransız haber ajansı AFP, Çin Ulusal Sağlık Komisyonu’nun her gün açıkladığı “son 24 saatin bilançosu”nda umut verici bir detaya dikkat çekti. Toplam 81.740 vakanın olduğu ve 3.300’den fazla insanın yaşamını yitirdiği koronavirüsten dolayı ülkede son 24 saatte kimsenin ölmediği ortaya çıktı.

Çinli yetkililer 32 yeni doğrulanmış vaka olduğunu açıklarken, bunların hepsinin yurt dışı kaynaklı olduğu belirtildi.

AFP, Çin yönetiminin Ocak ayından beri paylaştığı verilere göre ilk kez sıfır ölümün olduğu bir gün yaşandığını hatırlattı.

NEW YORK’TA EĞİM DÜZELDİ

ABD’de koronavirüsün en çok etkilediği şehirlerden New York’un valisi Andrew Cuomo dün gece yaptığı açıklamada salgın bağlı ölüm sayısı eğrisinin yavaşladığını ve düzleşmeye başladığını açıkladı.

Cuomo, “Henüz bunların hiçbiri iyi haber değil ama bu veriler ölüm ve vaka eğrisinin düzleşmeye başladığını görüyor olabiliriz. Eğer yükseliş eğrisi düzleşiyorsa, çok yüksek bir seviyede düzleşiyor demektir” dedi. New York eyaletinde son 24 saatte vaka sayısı yüzde 7 artarak 130 bin 689’a çıkarken, ölüm sayısının da 599 artarak 4758’e çıktığı belirtildi. Önceki gün yaşamını yitirenlerin sayısı 594’tü.

TÜRKİYE’DE ÖLÜM SAYISI 649

Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının ortaya çıkmasının ardından 28 gün geçti. Dün 75 kişinin vefat etmesiyle 11 Mart’tan bu yana ölü sayısı 649’a çıktı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yapılan toplam test sayısını 202 bin 845, toplam vaka sayısını 30 bin 217 olarak açıkladı. Koca’nın paylaştığı verilere göre yoğun bakımdaki hasta sayısı 1415, entübe hasta sayısı 966, iyileşen vaka sayısı ise 1326 oldu.

ALMANYA’DA DÖRT GÜN SONRA YÜKSELDİ

Almanya’da salgınla mücadelede en ön sırada savaşan Robert Koch Enstitüsü, güncel verileri kamuoyu ile paylaştı. Yapılan açıklamada son 24 saat içerisinde Almanya’da koronavirüs vaka sayısının 3.834 artarak 99.225’e çıktığı belirtildi.

Robert Koch Enstitüsü’nün verilerinde ülkede son 4 gündür vaka sayısında bir düşüş olduğu görülürken, güncel verilerde vaka sayısının arttığı belirtildi. Resmi rakamlara göre koronavirüse bağlı ölüm sayısı da 173 artarak 1607’ye çıktı.

Etiketler
Koronavirüs