İngiltere karıştı: Boris Johnson'ın sağlık durumunda çelişki ifadeler

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın bugün de hastanede kalacağı bildirildi. Ancak İngiliz gazetesi The Guardian, Johnson'ın sağlık durumunun açıklanandan daha kötü olduğunu duyurdu.

İngiltere karıştı: Boris Johnson'ın sağlık durumunda çelişki ifadeler

Koronavirüs testi pozitif çıkan ve dün akşam hastaneye kaldırılan İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme yaşandı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın bugün de hastanede kalacağı bildirildi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın koronavirüs testinin pozitif çıkmasının üzerinden 10 gün geçmesine rağmen semptomlarının devam etmesi nedeniyle dün test yapılması için hastaneye kaldırılmasının ardından, İskan Bakanı Robert Jenrick Johnson'ın durumunun "iyi olduğunu" ve yakında başbakanlık konutuna dönmesinin beklediğini açıkladı. Ancak İngiliz The Guardian'dan tersi yönde bir açıklama geldi.

Geçen ay koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından başbakanlık konutunda kendini izole eden Johnson'ın ateşi düşmediği için doktorları testler için hastaneye gitmesi gerektiğini düşünülmüş ve hastaneye yatırılmıştı.

Hastanenin adı belirtilmezken hükümet "tedbir amaçlı" olduğunu ifade etmişti.

İngiltere Başbakanlığı yaptığı açıklamada, "Başbakan doktorunun tavsiyesi üzerine bu gece test yapılması için hastaneye gönderildi" demişti.

İskan Bakanı Robert Jenrick BBC radyosuna yaptığı açıklamada, Johnson hakkında son durumu aktardı.

Jenrick "İyi olduğunu duydum ve en kısa sürede başbakanlık konutuna geri dönmesini bekliyorum" dedi. Jenrick, Johnson'ın bugün hastanede kalan testlerinin yapılacağını, gelişmeler hakkında kendisinin bilgilendirileceğini ve hükümeti yönetmeye devam edeceğini de belirtti.

GUARDIAN: DURUMU AÇIKLANANDAN DAHA KÖTÜ

Öte yandan bu açıklamalara karşın İngiliz The Guardian gazetesi Johnson'ın durumunun sanıldığından daha kötü olduğunu duyurdu.

The Guardian, hükümete yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde, Johnson nefes alış verişlerinden endişe duyan doktorlar tarafından görüldüğü ve Johnson'ın durumunun 'yetkililerinin itiraf etmeye hazır olduğundan daha ciddi olduğunu' iddia etti.

Etiketler
Koronavirüs Hastane İngiltere