ABD'de korkutan senaryo gerçek oldu: Virüsün merkezi New York

Koronavirüs salgını nedeniyle ABD'de bilanço giderek ağırlaşırken, New York virüsten en fazla etkilenen eyalet haline geldi.

ABD'de korkutan senaryo gerçek oldu: Virüsün merkezi New York

ABD'de Kovid-19 vakaları ve ölümleri özellikle martın ikinci yarısından itibaren hızla artmaya başlarken, ülke ekonomisi ve sağlık sistemi de zor bir sınavdan geçiyor.

Ülkede 30 Mart itibarıyla vaka sayısı 142 bin olurken corona virüse bağlı semptomlar nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı da 2 bin 489'a yükseldi.

ABD'de virüse ilk kez, 21 Ocak'ta Washington eyaletinde 30'lu yaşlarda ve son dönemde Vuhan'a seyahat eden bir erkekte rastlandı. Sonraki günlerde ABD'deki vaka sayısı artmaya başladı.

TRUMP: 30 NİSAN'A UZATILDI

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan önlemlerin uygunlanma süresini 30 Nisan'a kadar uzattıklarını açıkladı. Trump, Beyaz Saray'da Kovid-19 salgınına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Virüs konusunda ciddi ilerleme kaydettiklerini belirten Trump, "Salgındaki ölüm oranlarının 2 haftaya kadar en yüksek seviyesine ulaşmasını bekliyoruz. 1 Haziran'a kadar ise iyileşme sürecinde olmayı umuyoruz." diye konuştu.

Trump, Beyaz Saray'ın açıkladığı Kovid-19 önlemleri konusunda yeni bir karar aldıklarını dile getirerek, "Önümüzdeki iki hafta çok önemli. Herkes üzerine düşeni yapmalı ve sosyal mesafeye dikkat etmeli. Bu kabus elbet bir gün bitecek. Kovid-19 önlemlerini 30 Nisan'a kadar uzatma kararı aldık." dedi.

DOKTORLAR KIYAMET OLARAK TANIMLIYO

New York Times'ta yer alan habere göre, hastaların bazıları solunum cihazı yetersizliği yüzünden acil serviste yatak beklerken hayatını kaybediyor.

ABD'de korkutan senaryo gerçek oldu: Virüsün merkezi New York - Resim : 2

New York'taki Bellevue Hastanesi'nin hemen yanına soğutmalı römorklar park edilerek geçici bir morg oluşturuldu. Doktorlar yaşadıkları durumu, 'kıyamet' olarak tanımlıyor.

Etiketler
Koronavirüs Salgın New York