Trump'tan 'ölecek 26 bin kişiyi siz belirleyin' diye isyan eden New York Valisine yanıt

New York eyaleti valisinin, yeterli desteği vermediğini iddia ettiği ABD Başkanı Donald Trump'tan yanıt geldi.

Trump'tan 'ölecek 26 bin kişiyi siz belirleyin' diye isyan eden New York Valisine yanıt

New York eyaleti valisinin "30 bine ihtiyacım varken 400 tane ile ne yapabilirim? Bu durumda ölecek 26 bin kişiyi siz belirleyin, çünkü sadece 400 suni solunum cihazı gönderiyorsunuz'' diye açıklama yapması üzerine, ABD Başkanı, "Daha yeni 4 bin solunum cihazı gönderdim!" dedi.

ABD'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisinin yeni merkezi olması beklenirken, baştan beri hastalığı ciddiye almamakla eleştirilen Başkan Donald Trump, New York eyaletinin valisi Andrew M. Cuomo'nun eleştiri bombardımanına verdiği yanıtla da şaşırttı.

Dün Cuomo, Trump yönetiminin New York için yeterli desteği vermediğini dünyaya ilan ederken şöyle konuşmuştu:

"Federal Acil Yönetim Kurumu, 400 suni solunum cihazı gönderiyor. 30 bine ihtiyacım varken 400 tane ile ne yapabilirim? Bu durumda ölecek 26 bin kişiyi siz belirleyin, çünkü sadece 400 suni solunum cihazı gönderiyorsunuz.''

'New York için çok sıkı çalışıyorum'

Bugün Trump'tan Twitter'da şu yanıt geldi:

"New York şehri ve eyaletine yardım etmek için çok sıkı çalışıyorum. Hem belediye başkanı hem de valiyle muhatap olarak onlar için muazzam boyutta üretim halindeyim, yeni dört tıp merkezi, dört yeni hastane dahil. Cuomo'dan hoşlanmadığım için (ki hoşlanıyorum) onlara yardım etmediğim, yalan haber. Daha yeni 4 bin solunum cihazı gönderdim!"

ABD Başkanı'nın bu tweeti, "New York'un 30 bin solunum cihazına var, 4 bin yetersiz, neyi anlamıyorsun" tarzı tepki ve yorumlara neden oldu.

Daha önce Trump, Twitter'dan Ford, General Motors ve Tesla ile anlaştıkları, bu otomotiv devlerinin solunum cihazları ve diğer metalden yapılan tıbbi teçhizatları üreteceklerini duyurmuştu.

Etiketler
Koronavirüs Donald Trump New York