Kremlin'den ikinci açıklama: Askerlerin tamamı gözlem noktalarının dışında hayatını kaybetti

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, 'Türk askerlerin İdlib'de yalnızca gözlem noktalarının dışında hayatını kaybettiklerini ve bunun teröristlerin saldırısı sırasında gerçekleştiğini' belirtti.

Kremlin'den ikinci açıklama: Askerlerin tamamı gözlem noktalarının dışında hayatını kaybetti

Rusya Güvenlik Konseyi toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Dmitriy Peskov şu ifadeleri kullandı:

"Türk askerlerin hiçbiri, gözlem noktalarında hayatını kaybetmedi. Bu noktalardaki askerler ne yaralandı ne de bir tehlikeyle karşı karşıya kaldı. Türk askerlerinin hayatını kaybettiği trajik olaylar, eski Sovyet ülkelerinin vatandaşları da dahil çok sayıda yabancı paralı askerin bulunduğu terör gruplarının saldırı düzenlediği yerlerde gerçekleşti. Çok sayıdaki talebimize rağmen Türk tarafı, orada Türk askerlerinin bulunduğunu bize bildirmedi."

Sputnik'in haberine göre, Peskov, "Güvenlik Konseyi üyeleri, Suriye ordusunun terör gruplarına yönelik operasyonu sırasında Rus tarafının söz konusu gözlem noktalarındaki Türk askerlerinin güvenliğinin sağlanması için gereken her şeyi yaptığını vurguladı" dedi.

Peskov, "Sağlanan mutabakat üzerine ve Rus tarafının ısrarlı talepleri üzerine daha önce İdlib gerilimi azaltma bölgesinde Türk askerine ait gözlem noktaları kuruldu. Türk askerlerin yükümlülükleri arasında militanların faaliyetlerini kontrol etmek, onların terör faaliyetlerinde bulunmalarını önlemek ve Rus askeri tesislerine yönelik saldırgan eylemleri önlemekti. Türk partnerler bu görevi yerine getiremedi, zira militanların önemli bir bölümü onların kontrolü dışında bulunuyor" diye konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin başkanlığında gerçekleştirilen Rusya Güvenlik Konseyi toplantısına Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun da aralarında bulunduğu üst düzey Rus yetkililer katıldı.

Etiketler
Kremlin İdlib Saldırı