Katliam sanığının videosu ortaya çıktı: Artık uyansanız iyi olur

Almanya'nın Hanau kentinde iki nargile kafeye silahlı saldırı düzenleyen, 11 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan saldırganın internette paylaştığı son video ortaya çıktı. Merkel, "saldırganın ırkçılık saikiyle hareket ettiğine işaret ediyor" dedi.

Katliam sanığının videosu ortaya çıktı: Artık uyansanız iyi olur

Almanya'nın Hanau kentinde iki nargile kafeye silahsaldırı düzenleyen, 11 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan saldırganın internette paylaştığı son video ortaya çıktı. İntiharından 4 gün önce paylaştığı videoda saldırganın Amerikalılara seslenerek tehditvari ifadeler kullandığı duyuluyor.

Almanya'nın Hanau kentinde iki nargile kafeye düzenlenen silahlı saldırıda 11 kişi yaşamını yitirmiş, 5 kişi yaralanmıştı. Alman polisinden yapılan açıklamada, saldırının faili olduğu tahmin edilen kişinin evinde ölü olarak bulunduğu belirtilmişti. Saldırının faili ise Alman medyası tarafından açıklandı. Fail olduğu düşünülen kişinin Alman olduğu aşırı sağcı eğilimli olduğu belirtildi. Tobias R. adlı failin, saldırıdan önce tehditvari ifadeler içeren bir video kaydettiği ortaya çıktı.

Katliamı gerçekleştiren saldırgan intihar etmeden 4 gün önce çektiği videoda Amerikalalara sesleniyor. Saldırgan, Amerikalılara, "Ülkeniz gizli toplulukların kontrolu altında. Modern köleliliği ve zihin kontrolünü sağlamak için şeytani yöntemler kullanıyorlar. Artık uyansanız iyi olur" dediği duyuluyor.

Merkel: Her şey Hanau’daki saldırganın ırkçılık saikiyle hareket ettiğine işaret ediyor

Almanya'nın Hessen eyaletinin Hanau kentinde iki nargile kafenin hedef alındığı ve fail dahil 11 kişinin öldüğü saldırıyla ilgili Başbakan Angela Merkel ilk açıklamayı yaptı.

Şansölye Angela Merkel, Hanau saldırısında aşırı sağ şüphesini teyit etti.

Berlin'de düzenlediği basın toplantısında saldırı nedeniyle sarsıldığını ifade eden Merkel, kesin netlik kazanmamakla birlikte her şeyin failin ırkçılık saikiyle hareket ettiğine işaret ettiğini dile getirdi.

Merkel, Federal Başsavcılığın üstlendiği soruşturmayla ilgili yetkililerin saldırının gerisindeki nedenleri ortaya çıkarmak için her şeyi yapacaklarını vurguladı.

Şansölye "Failin insanların kökenlerine, dinine, görünüşüne yönelik nefretle sağcı aşırılıkçılık ve ırkçı saiklerle hareket ettiğine dair pek çok işaret var" dedi.

Etiketler
Almanya Inter Saldırı Silah