Almanya'da kanlı saldırı: Ölenlerin arasında Türkler de var

Almanya'da Türklere ait 2 nargile kafeye silahlı saldırı düzenlendi. 5’i Türk 9 kişinin hayatını kaybettiği olayın ardından aşırı sağcı olduğu ileri sürülen saldırgan evinde ölü bulundu. Polis evde bir cesedin daha olduğunu açıkladı

Almanya’nın Hanau kentinde Türklere ait 2 nargile kafeye silahsaldırı düzlendi.

Gece saat 22.00 sıralarında şehir merkezinde bulunan bir nargile kafeye giren silahlı saldırgan içeride bulunanlara silahla ateş açtı.

Saldırgan daha sonra koyu renkli bir araçla yaklaşık 2,5 kilometre mesafedeki başka bir nargile bara giderek, burada da ateş açtı. Hanau polisi iki saldırıda 9 kişinin yaşamını yitirdiğini 4 kişinin ise ağır yaralandığını duyurdu.

SALDIRGANIN EVİNDE BİR CESET DAHA BULUNDU

Independent Türkçe'nin Alman Haber Ajansı DPA'dan aktardığı habere göre, bilgi veren bir polis sözcüsü, özel harekat timinin saldırganın evine baskın düzenlediğini ve evde saldırganın dışında bir kişinin daha cesedinin bulunduğunu söyledi.

Buna göre Hanau'daki saldırı nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 11'e yükseldi.

Öte yandan Alman Bild gazetesi, saldırganın aşırı sağcı Tobias R. olduğunu yazdı.

KOYU RENK ARABA İLE KAÇTILAR

Görgü tanıkları, Heumarkt Mahallesi'ndeki nargile kafeye gerçekleştirilen ilk saldırıda 8-9 el silah sesi duyulduğunu, koyu renkli bir arabadan ateş eden saldırganların olay yerinden uzaklaştığı aktardı.

Hanau Belediye Başkanı Claus Kaminsky basına yaptığı açıklamada, "Korkunç bir akşam. Kesinlikle bizi uzun bir süre meşgul edecek ve ne yazık ki bu üzücü olay hafızalarımızda kalacak. Bu geceden daha kötü bir gece düşünemezdim" ifadelerini kullandı.

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerinin yanında olduklarını ve yaralılara da acil şifalar dilediklerini belirtti.

Alman Tobias R'nin saldırıyı aşırı sağcı motifle gerçekleştirdiğini iddia eden gazete, saldırgan Tobias R'nin avcılık belgesi sahibi olduğunu ve ardında bir mektup ile video bıraktığını yazdı.

Etiketler
Almanya Polis Saldırı Silah