'İlişkiler gözden geçirilsin' diyen Bahçeli'ye Rusya'dan yanıt

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Bahçeli’nin açıklamalarını şaşkınlıkla karşıladıklarını bildirdi

'İlişkiler gözden geçirilsin' diyen Bahçeli'ye Rusya'dan yanıt

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Suriye’de Türk askerlerinin ölümünden Rusya ve Suriye hükümetini sorumlu tutan ve Rusya ile ilişkileri yeniden gözden geçirme çağrısında bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamalarına yanıt verdi.

Bakanlık MHP liderinin açıklamalarının şaşkınla karşıladıklarını bildirdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Meclis Grup toplantısındaki konuşmasını değerlendirdi.

Bakanlığın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Suriye’nin kuzeybatısında gerilim sürerken soğukkanlılığın sergilenmesi, Suriye’deki krizin çözümü konusunda ülkelerimiz arasındaki yapıcı diyaloğa hiçbir şekilde katkıda bulunmayan kışkırtıcı yorumlardan kaçınılması gerektiğini düşünüyoruz. Trajik olayların, iç siyaset tartışmalarında “puan” kazanma amacıyla kullanılmasının kabul edilemez olduğunu düşünüyoruz.

Astana süreci kapsamında Ankara ile yakın temas halinde olmaya devam ettiklerini kaydeden Rusya Dışişleri Bakanlığı, “İdlib’deki durumun istikrara kavuşturulması amacıyla 17 Eylül 2018 tarihli Soçi mutabakatının kapsamlı bir şekilde uygulanmasından yanayız” diye ekledi.

Bahçeli ne demişti?

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, hükümetin Rusya ile ilişkilerini gözden geçirmesi gerektiğini belirterek şunları kaydetmişti:

Hem Suriye'yi hem de Türkiye'yi eşzamanlı kontrol etmeye çalışan Rusya iyi niyetli değildir. Hükümetin, Rusya ile ilişkileri yeniden gözden geçirmesi temennimizdir. Ne Astan'dan ne Soçi'den ne Cenevre'den ne de diplomatik temaslardan herhangi bir sonuç bugüne kadar çıkmamıştır, çıkması da beklenmemelidir. Şehitlerimiz vebali saldırgan Suriye kadar buna ortam hazırlayan Rusya'nın omuzlarındadır. Bununla yüzleşmek şarttır.

Etiketler
Rusya