Trump'ın Başdanışmanı ve damadı Kushner: İsrail ilk defa bir Filistin devletini kabul etti

ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve Başdanışmanı Jared Kushner, dün açıklanan 'kalıcı İsrail-Filistin barış planı’yla ilgili, “İsrail ilk defa bir Filistin devletini ve bir haritayı kabul etti, bu yüzden bu Filistin liderliği için harika bir fırsat" ded

Trump'ın Başdanışmanı ve damadı Kushner: İsrail ilk defa bir Filistin devletini kabul etti

Trump'ın İsrail Başbakanı Netanyahu ile ortak basın toplantısında açıkladığı 'Yüzyılın Anlaşması' barış planını Katar merkezli Al Jazeera televizyonuna değerlendiren Kushner, planın Filistinlilerin devlet sahibi olabilmeleri için ‘son şans’ olduğunu ifade etti.

Sputnik'in aktardığı habere göre, ​Kushner, "İsrail ilk defa bir Filistin devletini ve bir haritayı kabul etti, bu yüzden bu Filistin liderliği için harika bir fırsat" diye konuştu.

"YERLEŞİMLERİN 4 YIL BOYUNCA BÜYÜMELERİNİ SINIARLADIK"

"Eğer Filistin liderliği gerçekten halkı için iyi bir fırsat yaratmak istiyorsa, planı takip etmek akıllıca olur" diyen Kushner, "Bu plan kapsamında yaptığımız şey, İsrail yerleşimlerinin dört yıl boyunca büyümesini sınırlamak oldu" diye ekledi.

Yerleşimler konusunda bir ilkin gerçekleştiğini vurgulayan Kushner, "Daha önce 4 yıllık bir dondurma hiç olmamıştı. İsrail bu yerleşimleri tanımamız karşılığında bunu kabul etti. Gerçek şu ki bu yerleşimler hiçbir zaman yıkılmayacak" dedi.

"İŞE YARAYACAK TEK HARİTE BU"

"Haritanın gerçekliğini tanımak istiyoruz. Eğer iki devlet çözümü olacaksa, işe yarayacak tek haritanın bu olduğuna inanıyorum" diye konuşan başdanışman, ‘sınırların belirlemesinde bazı boşlukların’ olabileceğini söyledi.

Kushner, "Filistin Yönetimi'nin masaya gidip müzakere edeceğine yakınmayı tercih ediyor, bu da açıkçası devlet sahibi olmaya hazır olmadıklarını gösteriyor" diye konuştu.

Etiketler
İsrail Donald Trump Filistin