Birleşik Arap Emirlikleri'nden bekarlara 45 milyon dolar evlilik yardımı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)’nde devlet, bekar gençlere evlenebilmeleri için 2019 yılında 45 milyon dolarlık yardım yaptı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nden bekarlara 45 milyon dolar evlilik yardımı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)’nde devlet, bekar gençlere evlenebilmeleri için 2019 yılında 45 milyon dolarlık yardım yaptı. Evlilik yardımlarından 2 bin 380 genç faydalandı.

BAE Toplumsal Kalkınma Bakanı Hessa bint İsa Buhamid, gençlere sunulan evlilik hibesinin, özellikle evlenmek üzere olan gençlere sağlam ve uyumlu aileler inşa edebilmeleri için hükümet desteği bağlamında geldiğini vurguladı.

Bakan Hessa bint İsa Buhamid, evlilik hibesinin nihai amacının, genç erkeklere ve kadınlara evlilik sonrası aile hayatının yönleri ve ailenin nasıl inşa edileceği konusunda kendilerine güven duymalarını sağlayan mali destek sağlayarak evlilik ve aile yaşamlarına istikrar ve güvence ile başlamasına yardımcı olmak olduğunu söyledi. Buhamid, gençlerin evlilik yardımı ile desteklenmesinin, ikili bir maddi ve ahlaki istikrar arayışında aile ve toplum için sürdürülebilir destek anlamına geldiğine dikkat çekti.

Evlilik hibesi bir dizi koşula göre yürütülüyor, bunlar arasında; BAE vatandaşı olmak, erkeğin yaşının en az 21, kadının ise 18 olması, bakanlığın düzenlediği eğitim oturumlarına ve konferanslarına katılmasının yanı sıra gelirinin 25 bin dirhemi (40 bin TL) geçmemesi gerekir.

Etiketler
Birleşik Arap Emirlikleri