Prens Harry ve Meghan Markle artık kraliyet unvanlarını kullanamayacak

Prens Harry ve Meghan Markle'ın, İngiliz kraliyetindeki görevlerini bıraktıklarını açıklamalarının ardından Kraliçe 2. Elizabeth bir açıklama yayınladı. Kraliçe, Prens Harry ve Markle'ın artık kraliyet unvanlarını kullanmayacağını belirtti.

Prens Harry ve Meghan Markle artık kraliyet unvanlarını kullanamayacak

Buckingham Sarayı, Prens Harry ve eşi Meghan Markle'ın üst düzey kraliyet görevlerini yerine getirmeme ve maddi bağımsızlıkları için çalışma kararını açıklamasından yaklaşık 10 gün sonra, çiftin kraliyet unvanlarından vazgeçeceğini ve kamu kaynaklarından faydalanmayacağını açıkladı.

İngiltere'de Kraliçe 2. Elizabeth, torunu Sussex Dükü Prens Harry ile eşinin Kraliyet ailesindeki üst düzey görevlerinden çekilmek istemelerini görüşmek üzere 13 Ocak'ta ailenin üst düzey üyeleriyle bir araya gelmişti.

Prens Harry'nin ağabeyi Prens William ve babaları Prens Charles'ın da katıldığı görüşme sonrası alınan karar, Cumartesi akşamı Buckingham Sarayı tarafından duyuruldu.

Saray'ın yeni uzlaşmayla ilgili açıklamasına göre artık "Majesteleri" unvanını taşımayacak olan Harry ve Meghan çifti, bundan böyle Kraliçe 2. Elizabeth'i temsil edemeyecek.

Prens William ve eşi Kate Middleton'la birlikte Kensington Sarayı'nda yaşarken geçen yıl Windsor'daki Frogmore evine taşınan çift, buranın tadilatı ve mobilyaları için 2,4 milyon İngiliz sterlini, yani yaklaşık 18,5 milyon lira harcamıştı.

Etiketler
Kraliçe Elizabeth Meghan Markle