CHP PM üyesi Yaşar Seyman'ın 'Benazir' kitabına Pakistan'da yoğun ilgi

CHP PM üyesi Yaşar Seyman, eski Pakistan Başbakanı Benazir Butto'nun hayatını anlatan 'Benazir' kitabının tanıtım toplantısını Pakistan'da yaptı.

CHP PM üyesi Yaşar Seyman'ın 'Benazir' kitabına Pakistan'da yoğun ilgi

GERÇEK GÜNDEM - CHP PM üyesi Yaşar Seyman, eski Pakistan Başbakanı Benazir Butto'nun hayatını anlatan 'Benazir' kitabının tanıtım toplantısını Pakistan'da yaptı.

CHP PM üyesi Yaşar Seyman'ın 'Benazir' kitabının tanıtım toplantısına eski Pakistan Başbakanı Benazir Butto ve eşi Asıf Ali Serdari'nin oğlu Pakistan Halk Partisi lideri Bilawal Bhutto Zardari ve Türkiye Cumhuriyeti'nin Pakistan İslamabad Büyükelçisi İhsan Mustafa Yurdakul katıldı.

CHP'li Yaşar Seyman, Benazir kitabının tanıtım toplantısına, "Atatürk’ün kurduğu demokratik laik bir bireyi olarak sizleri selamlıyorum" diyerek başladı. Seyman daha sonra ise Benazir’in bir kadın olarak mücadelesini Pakistan ve Türkiye'nin dostluğunu anlattı.

Eski Pakistan Başbakanı Benazir Butto'nun oğlu Bilawal Bhutto Zardari, CHP'li Seyman'a kitabı çok beğendiğini, siyaset yapan bir kadın olarak annesini çok iyi anlayarak ve yazdığını söyledi.

Zardari daha sonra yaptığı konuşmada ise, “Annemin ismini İslamabad Havaalanından sildiler.. Ne yapsalarda annemi silmeye güçleri yetmeyecek, o halkının gönlünde yaşıyor ve yaşayacaktır" dedi.

Büyükelçi İhsan Mustafa Yurdakul da CHP'li Seyman'a etkenliği beğendiğini, konuşmasından dolayı tebrik ettiği söyledi.

Etiketler
Pakistan Nazi