Erdoğan: Dün aldığım bir haberle...

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Londra ziyareti öncesinde açıklamalarda bulundu. Erdoğan Akdeniz meselesiyle ilgili , "Yunanistan Başbakanı bizimle görüşme talebinde bulundu. " dedi.

Erdoğan: Dün aldığım bir haberle...

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Londra ziyareti öncesinde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Biz Libya ile bu noktada yazılı anlaşmamızı yaptık, imzayı attık ve şimdi de Meclisimize gelecek ve kahir ekseriyetle geçecektir." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Almanya nasıl yaklaşır, Fransa nasıl yaklaşır bilemiyorum. İngiltere nasıl yaklaşır bunu da bilemiyorum. Biz planlarımızı kendilerine sunacağız. İlgileri varsa dünyayla paylaşacağız, yoksa yine dünyayla paylaşacağız. Tabi burada özellikle Fransa’yı Doğu Akdeniz olayı ciddi manada rahatsız ediyor olabilir. Libya ile yaptığımız çalışma da rahatsız ediyor olabilir. Bu konuda kendilerinin bunu gündeme getirmeleri halinde, bu Türkiye’nin egemenlik hakkıdır biz bunu sizinle tartışmayız. Bunu kendilerine açıkça söyleyeceğiz. Egemenlik haklarımızla doğan hakkımızı da sizinle tekrar masaya yatırmayız.

Sayın Trump ile eğer gündeme gelirse zaten daha önceleri bu konuda görüşmelerimiz belli. Tekrar bunu müzakere eder konuşuruz. Temenni ederim ki neticesi hayırlı olsun.

SORU: Libya’ya baskı açıklamaları geliyor. Genel değerlendirmeniz ne olur? Yunanistan bazı adımlar atacağını ifade ediyor. NATO’da gündeme getirip çeşitli kararlar aldırmaya çalışacağını ifade ediyor. Somut adımlar atmaya çalışırsa hamleniz ne olur? Anlaşmanın ardından çalışmalar hemen başlayacak mı, başladı mı?

Arkadaşlar Yunanistan adımlarını atabilir. Bizim de adım atma hakkımız saklıdır. Gereği neyse gereğini de anında yaparız. Ve bu konuyla ilgili olarak yani şu anda büyük ihtimalle onu da görüyorum; Libya belki büyükelçisini dahi çekebilir. Şu anda onlar büyükelçiyle muhatap oluyorlar, kendilerine göre bazı şeyler söylüyorlar. Dün aldığım bir haberler de Yunanistan Başbakanı bizimle görüşme talebinde bulundu. Orada kendisiyle de bu görüşme zemininde bunların hepsini konuşacağız tabi. Bütün milletim bunu da bilsin. Yunanistan, Mısır öbür tarafta Güney Kıbrıs; böyle bir üçlü çalışmayı yapmaları bizim Libya ile ilgili attığımız adımı asla etkilemez. Çünkü biz Libya ile bu noktada yazılı anlaşmamızı yaptık, imzayı attık ve şimdi de Meclisimize gelecek ve kahir ekseriyetle geçecektir.

Dün Polonya cumhurbaşkanı ile görüşmem oldu. Nitekim acaba Polonya ve Baltık ülkeleri olarak bir araya gelemez miyiz dediler, ne demek memnuniyetle bir araya geliriz dedik. Ama bizim terör örgütü olarak telakki ettiğimiz ve kendileriyle terör mücadelesi verdiklerimizi NATO’daki dostlarımız terör örgütü olarak kabul etmezlerse atılacak her türlü adımın karşısında oluruz.

Etiketler
Londra Akdeniz Yunanistan