Lavrov: Türkiye bize söz verdi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'nin Rusya'ya Suriye'nin kuzeyindeki harekata yeniden başlama niyetinde olmadığı konusunda güvence verdiğini söyledi.

Lavrov: Türkiye bize söz verdi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Rusya ve ABD'nin Kürt güçlerin çekilmesi için gereken her şeyi yapmadığı açıklamasını değerlendiren Lavrov, şöyle konuştu:

"Türk hükümet temsilcileri ile Rusya Büyükelçisi arasında temas kuruldu ve Türk tarafı, Rusya'nın yaptığı iş hakkında Ankara'da hiç kimsenin şüphesi olmadığı ve mevkidaşım ve dostum Mevlüt Çavuşoğlu ile sayın Kalın'ın Barış Pınarı Harekatı'nın yeniden başlayacağına dair bir şey söylemediği konusunda güvence verdi" dedi.

Lavrov, Türk tarafının ortada bir yanlış anlama olduğunu belirttiğini vurguladı.

Rusya Dışişleri Bakanı, "Bazı bölgelerde çalışmaların sonuna kadar götürülmesi gerekiyor. Burada en önemli husus, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) içindeki Kürt muhataplarımızın tutarlı olması" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu iki gün önce yaptığı açıklamada, ABD ve Rusya ile Suriye'nin kuzeyi için varılan mutabakata ilişkin "Mutabakatın gereğini yaptılar mı şu ana kadar, hayır yapmadılar. Yapılması lazım" derken, Türkiye'nin yükümlülüklerini yerine getirdiğini söylemişti. Bakan Çavuşoğlu, "Eğer buralar temizlenmezse harekatı başlatacağız"

Etiketler
Rusya Suriye Türkiye Sergey Lavrov