Fatih Portakal'dan Erdoğan - Trump görüşmesindeki kareye çarpıcı yorum

Gazeteci ve FOX TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal, Erdoğan - Trump görüşmesindeki kareye çarpıcı bir yorumda bulundu.

Fatih Portakal'dan Erdoğan - Trump görüşmesindeki kareye çarpıcı yorum

Gazeteci ve FOX TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal, Erdoğan - Trump görüşmesindeki kareye çarpıcı bir yorumda bulundu.

Donald Trump aralarında Lindsey Graham'ın da olduğu cumhuriyetçi senatörlerden bazılarını Erdoğan ile gerçekleşen görüşmeye davet etti.

Twitter hesabından senatörlerle gerçekleşen görüşmeyi değerlendiren Fatih Portakal'ın paylaşımı şöyle:

"Millet meclisi önünde hesap verme durumu olmayan #Erdoğan’ın, ABD’de birkac muhalif senatörle #Trump tarafından bir araya getirilmesi diplomatik bir rezalet.

Böyle yapilacağina ABD senatosunda konuşsaydı. Kahrolsun bu emperyalist bağımlılık."

Fatih Portakal'ın konuyla ilgili paylaşımı şöyle:

Fatih Portakal'dan Erdoğan - Trump görüşmesindeki kareye çarpıcı yorum - Resim : 1

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump aralarında Lindsey Graham'ın da olduğu cumhuriyetçi senatörlerden bazılarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleşen görüşmeye davet etti. Graham'ın iki lider önünde de bacak bacak üstüne atarak oturması dikkat çekti.

Davete özellikle dışişleri konuları ile ilgili olan senatörler davet edildi ki bunlardan biri de Senato Dışilişkiler Komitesi Başkanı Jim Risch. Hem Risch hem de Graham başta Suriye politikası ve S-400 alımları olmak üzere Erdoğan'a sert eleştiriler getirmiş olan iki isim.

Trump'ın bu şekilde bir toplantı ile taraflar arasındaki buzları kırmayı amaçladığı konuşulurken daha önce bir devlet lideri ile bu şekilde bir görüşme gerçekleştirmediği kaydediliyor.

Lindsey Graham özellikle Türkiye karşıtı hamleleriyle dikkat çekiyordu. Graham son olarak Senato'da kabul edilen yaptırımların baş mimarı olarak biliniyor.

Etiketler
Fatih Portakal FOX TV