Trump: Türkiye'nin hem S-400 hem F-35'lere sahip olup olamayacağını konuşacağız

Beyaz Saray'da görüşme yapacak olan Erdoğan ve Trump açıklamalarda bulundu.

Trump: Türkiye'nin hem S-400 hem F-35'lere sahip olup olamayacağını konuşacağız

GERÇEK GÜNDEM - Beyaz Saray'da görüşme yapacak olan Erdoğan ve Trump açıklamalarda bulundu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Basın toplantısında her şeyi etraflıca anlatacağız." dedi.

Erdoğan, "Biz planları yaptık, projeleri hazırladık, bu adımı atarsak 6 ayla iki yıl arasında bu güvenli bölgeye 1 milyon mülteciyi yerleştirebiliriz. Bizim şu ana kadar yaptığımız yatırım 40 milyar dolardır. Avrupa'dan bize gelen ise maalesef sadece 3 milyar avrodur." ifadelerini kullandı.

Trump'ın açıklamasının satır başları şöyle oldu:

Ticari ilişkilerimizi artırmak konusunda cok hevesliyiz. 10 milyar dolara çıkarmak istiyoruz. İlişkilerimizin olması çok iyi. Ticari ilişkilerimizi kolaylıkla 100 milyar dolara çıkaracağımızı düşünüyoruz.

Türkiye IŞİD ile mücadele ediyor. 1 ay kadar önce bu durum korkunç bir durumdaydı.

gercekgundem.com'un aktardığına göre Donald Trump açıklamasını şöyle sürdürdü; "Sayın Cumhurbaşkanının burada olması bizim için büyük mutluluk. Üç dört hafta önce yaptıklarımıza karşı çıkılıyordu ama herkes yaptıklarımızı şimdi destekliyor. Olan biten aslında şaşırtıcı.

Şu an bir cadı avı olduğunu söyleyebiliriz. Bu konuda bana rapor iletilecek.

Şu anda Türkiye'de 4 milyon mülteci kalıyor. Avrupa da yardımcı olmalı. Bu dört milyon kişi için. Çünkü bu insanlar bırakılırsa Avrupa'ya geçecekler. O yüzden Avrupa da yardımda bulunacak.

S - 400 konusunu konuştuk. Çeşitli konular üzerine görüşmeler yapıldı. Yaklaşık 100 milyar dolara çıkarabiliriz bunu. Türkiye'nin hem S-400 hem F-35'lere sahip olup olamayacağını konuşacağız.

'Niye başka ülkelerin sınırlarını koruyoruz?' demiştim ve bugün artık herkes benim haklı olduğumu gördü, Askerlerimizi çekmiş olduk ancak petrol bizde kalacak" dedi.

Etiketler
Beyaz Saray Saray Türkiye