Beyaz Saray'da Erdoğan - Trump zirvesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beyaz Saray'da ABD Başkanı Donald Trump ile 1 saat 15 dakika ikili görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'li mevkidaşı Donald Trump'ın daveti üzerine ülkenin başkenti Washington'a bir ziyaret gerçekleştiriyor.

Ziyaret kapsamında Erdoğan ve Trump arasında iki saat sürmesi planlanan görüşmeler başladı.

İKİLİ GÖRÜŞME 1 SAAT 15 DAKİKA SÜRDÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump’ın Beyaz Saray’da ikili görüşmesi sona erdi.

Görüşme 1 saat 15 dakika sürdü. Baş başa görüşmenin ardından heyetler arası görüşmeye geçildi. Heyetler arası görüşmelere geçildi.

Daha sonra ise Trump ve Erdoğan, Beyaz Saray'daki Oval Ofis'te bazı ABD'li senatörlerin sorularını yanıtladı.

Heyetler arası görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da hazır bulunacak. Heyetler arası görüşmenin ardından TS ile saat 23.00’de iki liderin ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

Beyaz Saray'da Erdoğan - Trump zirvesi - Resim : 3

İki saat sürmesi beklenen görüşme sonrası iki liderin toplantının içeriğine dair bir basın açıklaması yapması bekleniyor.

Beyaz Saray'da Erdoğan - Trump zirvesi - Resim : 4

İŞ KONSEYİ TOPLANTISINA KATILMIŞTI

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Ticaret Odası, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ve Türkiye-ABD İş Konseyi tarafından düzenlenen Yuvarlak Masa Toplantısı’na katılmıştır.

Toplantıda aralarında Pepsico, Google, UPS, Hilton, The Coca Cola Company, GE, Citi, Uber, THY, Limak, TAV, Borusan, Kale Group gibi şirketlerin
temsilcileri ve Türkiye Varlık Fonu, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Nasdaq ve Amerika Ticaret Odası gibi kuruluşların temsilcileri de hazır bulunmuştu.

Etiketler
Donald Trump Beyaz Saray Recep Tayyip Erdoğan Saray