Otel odasında çıplak gezen pilot rekor tazminat kazandı

ABD’nin Denver kentinde yaşayan United Airlines pilotu Andrew Collins, Eylül 2018’de eşine az rastlanır bir olayın kurbanı oldu.

Otel odasında çıplak gezen pilot rekor tazminat kazandı

ABD’nin Denver kentinde yaşayan United Airlines pilotu Andrew Collins, Eylül 2018’de eşine az rastlanır bir olayın kurbanı oldu. Yaklaşık 30 yıldır pilotluk yapan Collins, uçuş sonrası havalimanındaki bir otelde dinlenmeye çekildi.

Uykudan kalktıktan sonra odanın perdelerini açarak etrafı izleyen Collins, kısa süre sonra polislerin kapıyı çalmasıyla neye uğradığını şaşırdı. İsimsiz bir ihbarla polis merkezine götürülen Collins, ‘uygunsuz davranışlar’ sergilediği suçlamasıyla karşı karşıya olduğunu öğrendi.

Polise verdiği ifadede çıplak olduğunu doğrulayan Collins, onuncu kattaki odada kendisini gören biri olduğunu fark etmediğini, etrafı izlemek dışında da herhangi bir davranışta bulunmadığını söyledi.

Otel odasında çıplak gezen pilot rekor tazminat kazandı - Resim : 1

Collins serbest bırakılsa da, havayolu şirketi başlattığı soruşturma kapsamında tecrübeli pilotu açığa aldı. Bu durum karşısında mahkemeye başvuran Collins’in davası geçtiğimiz günlerde sonuçlandı.

Collins, olay nedeniyle kendisinin yanı sıra ailesinin de kötü etkilendiğini, Amerikan Hava Kuvvetleri’nde görev yapan çocuklarının bu olay nedeniyle rencide edildiğini, hostes olan eşinin de aşağılayıcı ifadelerle karşı karşıya kaldığını vurguladı. Mahkeme bunun üzerine aldığı kararda, Denver şehir yönetimini 300 bin dolar (1.7 milyon TL) ödemeye mahkum etti.

Etiketler
Rekor