Lübnan'da protestolara müdahale eden askerin gösterideki babasıyla kucaklaşma anları...

Lübnan’da hükümet karşıtı eylemler devam ederken, eylemleri bastırması için gönderilen askerlerden birinin protestocular arasında yer alan babasıyla kucaklaştığı ve ağladığı görüntüler sosyal medyanın gündemine oturdu.

Lübnan’da hükümet karşıtı kitlesel eylemlerin 7. gününde ordu eylemcilere yönelik kullandığı orantısız gücü artırdı.

Gün boyunca “protestocuların kapattıkları yolları açmak” bahanesiyle askeri personel, sokaktaki halka müdahale etti.

Sol Haber Portalı'nın aktardığına göre; Lübnan’daki ana akım medya, eylemlere yönelik saldırıları “ordu çok sayıda göstericinin engellediği yolları açmak için geniş çaplı bir operasyon başlattı” ifadeleriyle sundu.

Güncel trafik verilerine göre, Beyrut ve çevresindeki birçok yol kapalı durumda.

PROTESTOCU BABASINI KUCAKLAYAN ASKERİN GÖRÜNTÜLERİ

Sosyal medyada yer alan bir videoda eylemleri bastırması için gönderilen askerlerden birinin protestocular arasında yer alan babasıyla kucaklaştığı ve ağladığı görüntüler yer aldı. Video bir sosyal medya kullanıcısı tarafından "En dokunaklı an, protestocu babasını kucaklayan ve ağlayan bir askerdir" mesajıyla paylaşıldı:

Lübnan'da protestolara müdahale eden askerin gösterideki babasıyla kucaklaşma anları... - Resim : 1

BANKALAR KAPANDI

Bankalar eylemin beşinci gününden itibaren kepenk kapatmış durumda. Ülkenin bankalar lobisi yaptığı açıklamada “genel durumun istikrara kavuşmasını beklerken” kapalı kalacaklarını söylediler.

Protestocular, eylemleri sansürlemekle suçlanan TV Lebnan'ın ofisini bastılar.

Lübnan hükümeti geçen hafta boyunca öfkeli protestolara yanıt olarak yeni reformlar hazırladığını açıkladı. Başbakan Saad El-Hariri liderliğindeki hükümet Pazartesi günü yolsuzluk ve israfla mücadeleye yönelik uzun süreli reformları içeren bir dizi tedbir açıkladı.

Yüz binlerce kişi perşembe gününden beri Lübnan’da caddeleri işgal etmiş durumda.

Etiketler
Lübnan protestolar Lübnan