'Trump'ın mektubu kitaplara girecek cinsten!'

Trump'ın nezaketsiz mektubu Rusya Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova’ya soruldu. Zaharova, mektubun yazım biçimi bakımından diplomasi kitaplarına girecek cinsten olduğunu söyledi.

'Trump'ın mektubu kitaplara girecek cinsten!'

ABD Başkanı Trump'ın 9 Ekim'de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a gönderdiği, Suriye'ye yönelik herhangi bir operasyonun başlatılmaması çağrısını içeren ve dili bakımından skandal ifadeler barındıran mektup, Rusya Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova’ya soruldu. Zaharova, mektubun yazım biçimi bakımından diplomasi kitaplarına girecek cinsten olduğunu söyledi.

Suriye’nin kuzeyine terör örgütlerine karşı düzenlenen Barış Pınarı Harekatı'nın başladığı gün, Trump'ın, Erdoğan'a gönderdiği ortaya çıkan mektup için Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova’dan da yorum istendi.

"BU MEKTUP YAZMA BİÇİMİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KİTABINA GİRECEK"

Sputnik’in haberine göre; Rusya’da yayın yapan NTV televizyonunun sorusunu yanıtlayan Zaharova, dili bakımından tartışma yaratan mektuba ilişkin olarak, “Bu mektup yazım biçimi, uluslararası diplomasi ya da uluslararası ilişkiler kitaplarına girecek. Ancak söz konusu biçim, Amerika Birleşik Devletleri’nin, onların siyasi sistemlerinin stili. Bu, onların partnerleriyle nasıl ilişki kurduklarının göstergesi” dedi.

Söz konusu mektupta Trump, Erdoğan’a hitaben "Sen binlerce kişinin katledilmesinden, ben de Türk ekonomisinin yok edilmesinden sorumlu olmak istemem. Sert bir adam olma. Aptal olma. Seni daha sonra arayacağım" ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler
Rusya