Lübnan'daki protestolarda iki kişi hayatını kaybetti

Lübnan'da, yüksek vergi oranları, hükümetin ekonomi politikaları ve iletişime getirilen yeni vergiler nedeniyle dün akşam başlayan protestolarda 2 kişi hayatını kaybetti.

Lübnan'daki protestolarda iki kişi hayatını kaybetti

Lübnan'da başkent Beyrut’ta, dün akşam düzenlenen protestolarda eylemciler yüksek vergi oranlarını, hükümetin ekonomik politikalarını ve iletişim araçlarına getirilen yeni vergileri protesto etti.

Vergileri reddettiklerine ilişkin sloganlar atan eylemciler, hükümetin istifasını istedi.

Protestolarda yakılan ateşlerin sıçradığı binada iki kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Öte yandan Lübnan polisi, protestocuları dağıtmak için Beyrut şehir merkezindeki protestoculara göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Tansiyonun yüksek olduğu başkent Beyrut’un birçok bölgesinde protestolar devam ediyor.

Göstericiler neyi protesto ediyor?
Göstericileri sokağa atan karar WhatsApp aramalarına vergi getirlmesi planları oldu. Ama birçoğu hükümeti ekonomik krizle mücadelede eksik gördüklerini söylüyor.

Sokağa çıkan binlerce gösterici protestoların asıl sebebinin ekonomik kriz olduğunu ifade etti.

Reuters haber ajansına konuşan Cezar Şaaya adlı bir muhasebeci "Evde oturuyordum, insanların harekete geçtiğini görünce ben de dışarı çıktım. Evliyim, her ay ödemem gereken ev kredisi var ve çalışmıyorum. Bu devletin suçu" dedi.

Perşembe günü Beyrut'un Riad el Sulh Meydanı'nda "Halk rejimi devirmek istiyor" sloganları atıldı.

Göstericiler ayrıca, Lübnan'da son yıllarda görülen en büyük orman yangınlarıyla mücadelede de hükümetin yetersiz kalmasına tepki gösterdi.

(DHA)

Etiketler
Lübnan Vergi