Trump'tan Fox News haber kanalına fırça

ABD Başkanı Donald Trump, Fox News'un haberleri kendisini yeterince desteklemeği için kanalı arayarak fırça attı.

Trump'tan Fox News haber kanalına fırça

Donald Trump'ın Fox News'un CEO'sunu arayarak sağ görüşlü haber kanalının kendisi hakkında yapılan yayınlarda yeterince destekleyici olmadığından şikayet ettiği aktarıldı.

Haber kanalı, ABD Başkanı'nı şiddetli biçimde savunmasından dolayı sıkça eleştiriliyordu - medya kanalları ve siyasi figürler tarafından Trump yanlısı "propaganda" yapmakla itham ediliyordu.

Ancak kanalı düzenli takip eden ABD Başkanı'nın, Beyaz Saray'daki görevi süresince ara sıra yapılan eleştirilerden memnun olmadığı söyleniyor. New York Times'ın haberine göre Trump, Fox News CEO'su Suzanne Scott'ı arayarak bu yazın sonlarında kendisine adil davranılmadığından şikayet etti.

Scott daha sonra ABD Başkanı'nı yatıştırmak için Trump'ın Fox News'un haber spikeri Bret Baier'le bir röportaj yapmasını teşvik etti. Söz konusu teklif Trump'ın kanalda yayımlanan bir dizi anketten mutsuz olmasının ardından Baier tarafından ağustosta canlı yayında yapılmıştı.

Baier, ABD Başkanı'nın kanalın "eskisinden çok farklı" olduğu o zamanki eleştirisine işaret ederek, "Fox değişmedi – bir yandan haber yaparken diğer tarafta görüşlere yer veriyoruz" dedi.

Daha yakın bir zamanda ABD Başkanı'nın anket verilerinden dolayı duyduğu kızgınlık Fox News'a tekrar bir yığın eleştiri yapmasına neden oldu. Demokrat Parti'nin Trump'ı görevden azletme hamlesinin ardından kanalın yayımladığı son anket, katılımcıların yüzde 51'inin başkanın azledilmesi gerektiğine inandığını ortaya koydu.

Aynı gün Trump ankete duyduğu hayal kırıklığını Twitter'da dile getirerek, "Başkanlığa aday olduğumu ilan ettiğim günden beri, HİÇBİR ZAMAN güzel bir Fox News anketim olmadı" ifadelerini kullandı.

"Anketörleri her kimse, işini çok kötü yapıyor. Ama Fox News aynı zamanda eski güzel günlerde olduğundan çok farklı."

Trump, yayıncı Chris Wallace'ın Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'le yaptığı telefon görüşmesini haberleştirdiği günden bu yana kanalı ve sunucularını kötülemeye devam etti.

Telefon görüşmesine dair ifşada bulunanların Trump'a karşı dile getirdikleri şikayeti destekleyen Fox sunucusu, "İfşacı, ABD Başkanı'nın Ukrayna devlet başkanından, başkan yardımcısı Biden ve oğlunun suç işledikleri iddialarına göz atmasını ve bu iddiaları incelemesini istediği rahatsız edici bir telefon görüşmesi olduğunu söylüyor - şimdi o telefon görüşmesinin pürüzlü bir dökümüne sahibiz ve bu tam olarak ne yaşandığı gösteriyor" dedi.

Gazetecinin şüpheci yaklaşımından sonra pazar günü Trump Twitter'da yaptığı paylaşımda, "Lütfen biri, Fox sunucusu Chris Wallace'a asla babası (ve arkadaşım) Mike Wallace gibi olamayacağını ve Ukrayna devlet başkanıyla yaptığım Telefon Görüşmesi'nin samimi ve hoş olduğunu açıklasın" ifadelerini kullandı.

Donald Trump, Wallace'ı sürekli 2012'de ölen ve CBC kanalının "60 dakika" programının eski sunucusu babasıyla karşılaştırıyor. Geçen ay Fox haber spikerinin reklam şirketlerine, "Benim hakkımda sürekli 'Biliyorsun, Mike Wallace hakkımda haber yapmıştı, onu daha çok seviyorum' demeyi seviyor - buna tepkimde her zaman şu oldu: Birimizin babasıyla ilgili sorunu var ve o ben değilim" dediği bildirildi.

Kaynak: Independent Türkçe, Çeviren: Miraç Eren Dereli

Etiketler
Donald Trump