Yurtdışı eğitiminin yeni gözdesi İtalya

İtalya’da üniversite ve olanaklarını sizler için araştırdık.

Yurtdışı eğitiminin yeni gözdesi İtalya

Eğitim; gençlerin sıklıkla zorlandığı tercihlerini belki sayfalarca yeniden düzenlediği zorlu karmaşık bir süreçtir. İyi bir eğitim alındığında ileriki yaşamımız için çok büyük avantaj elde edeceğimiz için kaliteli bir eğitim almak önemlidir. Bu yüzden yurtdışı eğitimin yeni gözdesi İtalya’da üniversite ve olanaklarını sizler için araştırdık.

Tıp Eğitimi ve İtalya

Eğitimlerden en afilisi tıp eğitimi almaktır. Tıp eğitimi ülkemizde bilindiği üzere çok yoğun mesailer harcanarak yüksek puanlarla tercih edilen lisans programıdır. Bu kadar emeğin sonunda seçtiğimiz üniversiteler bizim eğitim hayatımız boyunca yaşantımızı geçireceğimiz evlerimiz haline gelir. İtalya’da tıp eğitimi almak aradığınız tüm nitelikleri bulacağınız güzellikte bir deneyim olacaktır.

İtalya’da Tıp Eğitimi

Ülkemizin üniversite puanlarına göre çok yüksek puanlar alarak girilen üniversitelere İtalya’da tıp eğitimiyle daha kolay ulaşabilirsiniz. Gerek eğitim kalitesi gerekse üniversite ortamının eğlenceli olması, renkli ve tarihi coğrafyasıyla hem eğitim hem de seyahat ikilisini İtalya’da bulabilirsiniz. Kültürümüze en yakın sosyal hayatın olduğu ülke adaptasyon sürecini en kısa sürede atlatabilirsiniz ve direkt olarak derslerinize ful konsantre olabilirsiniz.

İtalyan üniversiteleri ile İtalya’da tıp eğitimi almak hayal olmaktan çıkarıyor. Dünyada ve Avrupa’da kalitesini ispatlamış İtalyan üniversitelerinde size sunulan birçok şansı bir arada bulabileceksiniz. Tıp bölümünü seçecek öğrencilerin birçoğunun aklına başarılı bir şekilde mezun olduktan sonra diplomalarının ülkemizde geçerliliği var mı? sorusudur. Verilen eğitim Avrupa birliği eğitim normlarına uygun olup ülkemiz ve hatta tüm Avrupa ülkelerinde geçerlidir.

Harçlar yüksek mi? diye düşünüyorsanız ülkede var olan üniversitelerin geneli devlet üniversitesidir ve dönemlik harç ücretleri uygundur. Eğitim dili İtalyan üniversitelerinin genelinde İtalyancadır. Fakat bunun yanında İngilizce lisans ve yüksek lisan veren üniversitelerde mevcuttur.

Kültürlerin ve iklimin ülkemize olan benzerliği, İtalya’yı uyum sağlaması kolay kılmış ve ulaşım olanaklarının yakınlığı ise tercih sebebini arttırmıştır. İtalya’da tıp eğitiminde İngilizcenin yaygınlaşması öğrenim görmek isteyen öğrencilerin bu üniversitelerde öğrenim görme arzusunu üst seviyeler çıkmasına sebep olmuştur.

Neden İtalya’da Tıp Okumalıyım?

1) Bunun ilk sebebi temel lise eğitimini tamamlayıp üniversiteye geçiş sınavından 4 yıllık fakülte barajını geçmiş olmanızın yeterli olmasıdır. Tercih edeceğiniz İtalyan üniversiteleri ayrıca kendi sınavını uygulamaktadır.

2) Eğitimin masraflı yatırım olduğunu biliyoruz. İtalyan üniversiteleri fiyat yönünden caziptir ve İtalya eğitim yönünden kaliteli bir ülkedir.

3) Geniş burs imkânlarının bulunduğu İtalya’da gerekli burs başvurularınızı Pava Education sayesinde kolayca yapabilirsiniz.

4) Tüm Avrupa ülkelerinde geçerli mavi diploma sahibi olursunuz. Diplomanızın mavi olması sebebiyle diğer Avrupa Ülkerlerinde çeşitli iş imkânlarını yakalamış olacaksınız.

5) Hak ettiğiniz diplomalar Yüksek Öğretim Kurumunun denkliği kabul ettiği diplomadır.

6) Eğitimleriniz sayesinde İngilizceyi yaşantınız sayesinde İtalyancayı öğrendiğiniz için her iş görüşmeleriniz için hazırlamanızı isteyecekleri öz geçmişlerinize ekleyeceğiniz dillerin zenginleşmesini sağlar sizi her zaman diğer öğrencilerden bir adım öne çıkarır.

İtalya’da Tıp Eğitimi Veren Üniversiteler:

v Bari Üniversitesi

v Bologna Üniversitesi

v Napoli Campania ‘Luigi Vanvitelli’ Üniversitesi

v Milano Üniversitesi

v Milano-Bicocca Üniversitesi

v Napoli Federico II Üniversitesi

v Pavia Üniversitesi

v Roma La Sapienza Üniversitesi

v Roma Tor Vergata Üniversitesi

v Torino Üniversitesi

v Messina Üniversitesi

v Humanitas Üniversitesi (Özel Üniversite)

v Cattolica Üniversitesi (Özel Üniversite)

v Milano San-Rafaele Üniversitesi (Özel Üniversite)

v Roma Unicamilius Üniversitesi (Özel Üniversite)

v Siena Üniversitesi (Diş Hekimliği)

İtalya’da Tıp Eğitimine Giden Yolun Aşamaları Nelerdir

1) İtalya’da tıp eğitimi için öngörülen ilk şart, 4 yıllık lise eğitimiyle beraber temel eğitim olan 12 yıllık bir eğitimi tamamlamış olmak. Aynı zamanda lise eğitimini başarı ile bitiren öğrencilerin Yükseköğretime geçiş sınavına girmeye hak kazanır. Ülkemizde bu sınav ÖSYM tarafından yapılır.

2) Genel olarak tıp eğitimi veren üniversitelerde uluslararası öğrenciler için İngilizce dil seçeneği olsa da kendilerine fark katmak isteyen öğrencilerin İngilizcenin yanı sıra İtalyanca tıp eğitim almak isteyenler için konsolosluğun belirlediği seviyede İtalyanca bilinmesi zorunludur.

3) İtalya’da İngilizce tıp eğitimi alacak öğrencilerden, uluslararası İngilizce dil seviyesi sınavı (IELTS) ya da yine İngilizce seviye tespit sınavı olan TOEFL test sınavlarına girmeleri ve yeterli puanı almaları istenir İtalya’da tıp eğitimine başvuracak öğrencilerin Uluslararası Tıbbi Kabul Testi yani İMAT sınavına girmeleri ve sınavdan başarılı olmalıdırlar.

4) İtalya’da eğitim planlarınız var ise Pava Education kurumundan tüm konularda yardım ve destek alabilirsiniz. Nisan-mayıs aylarında online başvuruların başladığı ve bu zaman zarfında evrak temininin önemi unutulmamalıdır. Başvuruyu takip eden eylül ayında İMAT ayında sınava girerler ve ekim ayında akademik öğrenim yılı başlar. Sınav başvuruları tarihlerin her yıl değişmesi sebebiyle üniversitelerin sitelerini ve konsolosluklardan sürekli takip etmenizi ya da bu alanda uzman olan Pava Education kurumundan destek almanızı tavsiye ederiz.

Mimarinin Estetikle Birleştiği Eğitim

Eğitim, geleceğimize ışık tutan bir yol olarak düşünürsek iyi bir eğitim almak herkesin ilk hedefi haline gelmektedir. Eğitim kadar eğitimin nerede ve nasıl temin edilmesi de üzerinde araştırmalar yapılması gereken ehemmiyetli konular arasında gelmektedir. Tüm bilgilerin ışığında mimariyi mühendislik harikaları ile harmanlayan estetikle buluşturan ülke İtalya’dan bahsedelim. İtalya denince akla ilk muhtemelen herkesin bildiği Pisa kulesi gelir. Mimariye; mühendislik ve estetiğin uygulandığı dünya harikası Pisa kulesi örnekleri arasında iddialı yerini korumaktadır. İtalya’nın mimariye hediye ettiği bu mimari güzellik mimaride ne kadar ileriye gittiklerinin şüphesiz ispatlı kanıtıdır. İtalyan üniversiteleri dünya ve Avrupa eğitim standartları sıralamanın en üstünde yer alır.

Eğitim kalitesini sıralamaların en üstüne çıkaran nitelik; gerçekçi yerinde uygulamalı eğitim, teknik bilgileri değerlendirme yetisinin kazandırılması, öğretilmesi ve buna ilave olarak sanat, tarih gibi tüm konuları harmanlayarak etkili ve kalıcı eğitimler vermesidir. Mimarlık fakültelerinde İtalyan üniversiteleriyle yarışacak kalitede üniversite yok diyebiliriz. Eğitim dili olarak; İtalyancanın yanında İngilizce eğitimlerde verilmektedir. İtalya’da mimarlık eğitim hayatınıza ayrıcalıklar katacaktır Size İtalyan üniversitelerinden örnek verecek olursak;

v Politecnico di Milano üniversitesi.

v Politecnico di Torino üniversitesi.

v Roma La Sapienza üniversitesi.

v Floransa üniversitesi.

v Napoli üniversitesi.

Örnek olarak verebiliriz. Bu üniversitelerde ayrıca master ve yüksek lisans eğitimleri de verilmektedir. İtalya’da mimarlık eğitimi hakkındaki detaylı bilgileri https://pavaedu.com/italyada-mimarlik-egitimi/ linkinde bulunabilir ve aklınıza takılan her türlü sorunun cevabını Pava Education uzman danışmanlarında kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

İtalya’da Mühendislik Eğitimi Yolculuğu

Mühendislik fakültesi hayali kuran gençlerin ve bu eğitimi yurt dışında almak için en ince detayına kadar araştıran öğrencilerimizin hiç tereddüt etmeden seçeceklerini düşündüğümüz İtalya’da mühendislik eğitiminin tüm olanaklarından bahsedeceğiz.

Doğru kararlar hayatımıza yön verecek ışıktır. Ailelerin çocukları için yıllarca uğraştığı ve mezun olunca gururlanacakları eğitimi alması adına tüm ayrıntıları düşünmek zorundadır ve düşünürler. İtalya’da mühendislik eğitimi bu kararlarınızı taçlandıracak en doğru karardır. Gelişmiş teknolojileri ile üniversitelerini de en üst seviyeye çıkarmış olan İtalyan eğitim sistemi tüm donanımlarıyla sizlere en iyi mühendislik eğitimini sağlayacaktır. İnşaat mühendisliğinden tarım, gıda mühendisliğine, fizik, kimya, biyoloji mühendisliğinden, elektrik, elektronik mühendisliğine, uçak, otomobil, iş makinesi mühendislikleri ile yelpazesi geniş tüm isteklerinize göre bölümler mevcuttur. İtalya’da gerek eğitimlerin kalitesi gerekte sosyal yaşantının kolay olması uyum ve adaptasyon sorunu yaşamadan kalifiye ve tam donanımlı mühendisler olmanız için açılmış bir fırsat kapısıdır. İngilizce ve İtalyanca verilen eğitimler yerinde uygulamalı teknik konular tam hayalinizdeki üniversite olmaya en üst sıralarda adaydır. İtalya’da mühendislik eğitimi almak isteyenler için ÖSYM sınavının fakülte barajını geçmiş olması, dil yeterlilik sınavını başarılı şekilde vermiş olması ve İtalyan üniversitelerinin kendi yaptığı yeterlilik sınavından geçer not alması şartı aranır. İtalya’da mühendislik bölümleri bulunan üniversiteler şunlardır;

İtalya'da Mühendislik Üniversiteleri

v Politecnico Di Milano

v Politecnico Di Torino

v Bologna Üniversitesi

v Siena Üniversitesi

v Roma Tre Üniversitesi

v Rome Tor Vergata Üniversitesi

Tüm bu üniversitelerde ayrıca yüksek lisans ve master eğitim olanakları da sunulmaktadır.

Etiketler
İtalya Üniversite