'Pentagon'da en konuşulan konu bu' diyerek Amerika'nın Suriye planını aktardı

Korkusuz yazarı Can Ataklı, Türkiye Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin bir yazı kaleme alarak, 'bölgede hiç gazeteci yok, neler olup bittiğini tam da öğrenemiyoruz." dedi.

'Pentagon'da en konuşulan konu bu' diyerek Amerika'nın Suriye planını aktardı

Can Ataklı, bugünkü yazısının ilgili bölümünde, "Askerimiz destan yazarak ilerlerken, IŞİD terörünün yeniden hortlaması ihtimalini Türk medyası tamamen gözlerden uzak tutmaya çabalıyor." ifadelerini kullandı.

Ataklı'nın yazısından o bölüm şöyle:

10 bin IŞİD'li serbest kalırsa arkasını düşünmek bile istemem
Suriye operasyonu bütün hızıyla devam ederken, aslına bakarsanız neler olup bittiğini tam da öğrenemiyoruz.

Elimizdeki tek bilgi kaynağı Milli Savunma Bakanlığı'nın açıklamaları. Bölgede gazeteci yok örneğin.

Hepsi birer savaş şahini kesilen sözde gazeteciler ancak sınıra kadar gidiyorlar. Bunlar da çelik yelekleri giyip manken gibi poz vermenin ötesinde bir şey yapmıyorlar.

Haber diye yaptıkları arkalarına bakıp gördüklerini anlatmak, hepsi bu. Medya bir taraftan iktidar borazanlığı yaparken, dış basından gelen bilgileri de karartıyor ya da zaten hiç yayınlamıyor.

Örneğin askerimiz destan yazarak ilerlerken, IŞİD terörünün yeniden hortlaması ihtimalini Türk medyası tamamen gözlerden uzak tutmaya çabalıyor.

Oysa dış kaynaklardan gelen bilgilere göre, Amerika'nın çekilmesinden sonra kendi canlarının derdine düşen PYD'nin kontrol ettiği hapishaneleri terk ettiği ve on binin üzerindeki IŞİD militanının da serbest kaldığı ileri sürülüyor.

Her gün Amerika'dan konuştuğum bir dostum, Amerikan medyasında neler olup bittiğini anlatıyor sürekli.

Dün sabah yine konuştuğumuzda beni çok şaşırtan şu bilgiyi verdi; “Amerika sürekli Türkiye'yi yaptırımda bulunmakla tehdit ediyor. Ancak IŞİD'lilerin yeniden hortlaması sonucu Amerika bölgeye çok daha büyük bir askeri güç gönderebilir. Pentagon'da en konuşulan konu bu. Trump'ın hiçbir önlem almadan çekilme kararı almasını yanlış bulan şahinler, IŞİD'in serbest kalmasını bahane ederek Trump'ın elini kolunu bağlayabilir.”

Etiketler
Can Ataklı Pentagon Suriye Türkiye