Rusya: 'Ankara ile Şam arasında diyalog başlatmaya çalışacağız'

TSK'nın Suriye'nin kuzeydoğusundaki hedeflere yönelik olarak dün başlattığı Barış Pınarı Harekatı hakkında açıklamalarda bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova'nın Ankara ile Şam arasında diyalog başlatmaya çalışacağını söyledi.

Rusya: 'Ankara ile Şam arasında diyalog başlatmaya çalışacağız'

Bağımsız Devletler Topluluğu Dışişleri Bakanları Toplantısı için Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'a giden Lavrov, gazetecilerin Türkiye'nin Suriye'de düzenlediği operasyona ilişkin soruları yanıtladı.

Sputnik'te yer alan habere göre, Ankara'nın kaygılarını anladıklarını ancak bunların Şam'ın çıkarları gözetilerek giderilmesi gerektiğini kaydeden Lavrov, "Suriye krizinin en başından beri sürekli olarak Türkiye'nin sınırlarının güvenliğiyle ilgili kaygılarını anladığımızı belirttik. Aynı zamanda bu kaygıların Şam ve Ankara arasındaki 1998 tarihli Adana Anlaşması kapsamında giderilmesi gerektiğinin birçok kez altını çizdik. Türkiye ile Suriye arasında diyalog başlatmaya çalışacağız. Bunun iki tarafın da çıkarına olduğunu öngörmek için dayanaklarımız var" dedi.

Etiketler
Türkiye - Barış Pınarı Harekatı Ankara TSK Rusya Sergey Lavrov