Çin'den milli bayram öncesi 620 bin eve hediye

Çin Halk Cumhuriyeti, milli bayram öncesinde 620 bin eve LCD televizyon hediye etti.

Çin'den milli bayram öncesi 620 bin eve hediye

70’inci yılını kutlamaya hazırlanan Çin Halk Cumhuriyeti, milli bayram öncesinde 620 bin eve LCD televizyon hediye etti. Televizyonlar, Çin Halk Cumhuriyeti'nin kurulmasına büyük katkılarda bulunan bölgelerin yanı sıra ülkenin yoksul kesimlerinde yaşayan 620 bin haneye 1 Ekim’deki Milli Bayram öncesinde teslim edildi.

Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Tanıtım Departmanı ile Ulusal Radyo ve Televizyon İdaresi ve Çin Medya Grubu tarafından gerçekleştirilen söz konusu etkinlikle, yoksul ailelerin Milli Bayram öncesinde LCD televizyonlara kavuşması ve geçit törenini evlerinden izleyebilmesi amaçlanıyor.

Yoksulluğu internetle yenecek

Öte yandan Çin, interneti kullanarak yoksulluğun azaltılmasına yönelik projelerini destekleme kararı aldı. Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu’nun web sitesinde yayınlanan bir kılavuza göre, bu proje kapsamında Çin’in yoksul bölgelerinde internet erişimi genişletecek.

Kılavuzda, tarımsal ve kırsal alanlarda internet uygulamalarının yaygınlaştırılması, büyük veri, nesnelerin interneti ve yapay zeka gibi yeni nesil teknolojilerin desteklenmesi öngörülüyor.

Hükümet, yoksulluğu azaltma çabalarının bir parçası olarak kırsal alanlarda e-ticareti destekleyecek ve yoksul bölgelerden tarım ürünleri satma kanallarını genişletecek.

Proje kapsamında uzaktan tıbbi servis ve çevrimiçi eğitim gibi kırsal alanlarda kullanıma uygun bilgi terminallerinin geliştirilmesine destek sağlanacak. (Çin Uluslararası Radyosu)