Putin, Yemen için Kuran’dan ayet okudu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran lideri Ruhani ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in Ankara'da düzenlediği üçlü Suriye zirvesi dün sona erdi.

Putin, Yemen için Kuran’dan ayet okudu

Suriye başlıklı Üçlü Liderler Zirvesi dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Çankaya Köşkü'nde yapıldı.

Zirve sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında kameraların karşısına geçen üç lider, önemli açıklamalarda bulundu.

Putin Kuran’dan ayet okudu

Zirvede söz alan ve Yemen’de insani dram ve felaket yaşandığını söyleyen Putin, “Krizin çözümü için tüm taraflar arasında bir çözüm üretilmesi gerekir. Müslüman ülke olan Türkiye’de bulunurken Kur’an’dan atıfta bulunmak istiyorum:

‘Allah’ın sözlerini hatırlayınız, siz düşmansınız ama Allah sizin gönüllerinizi barıştırdı ve sizi dost yaptı.’ Sizi bölen konular arka planda olmalıdır. Manevi yakınlık ön plana çıkmalıdır. Şiddetin kabul edilmezliği konusunda Kur’an’da sözler var” dedi. Suudi Arabistan’a güvenliğini sağlaması için Rusya’dan hava savunma füze sistemi almasını öneren Putin, “İran S-300 aldı, Türkiye S-400 aldı, Suudi Arabistan da benzer bir adımla kendi güvenliğini sağlayabilir. Bu sistem Suudi Arabistan’ın altyapısını güvenli bir şekilde koruyacaktır” dedi. (Milliyet)

Etiketler
Ankara İran Rusya Suriye