Erdoğan, Putin ve Ruhani bugün Ankara'da Suriye'yi görüşecek

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bugün başkent Ankara'da Suriye konulu üçlü liderler zirvesi için bir araya gelecek.

Erdoğan, Putin ve Ruhani bugün Ankara'da Suriye'yi görüşecek

Zirvenin ağırlıklı gündem maddesinin İdlib'deki olaylar olması bekleniyor. Son aylarda Suriye ve Rusya orduları bu bölgeye yaptığı saldırıları arttırdı.

Suriye'nin kuzeyinde kurulması planlanan ve hali hazırda ABD ve Türkiye'nin müşterek çalışmalara devam ettiği ‘güvenli bölge' konusu da zirve kapsamında gündeme gelecek. Erdoğan, Türkiye'nin Fırat'ın doğusunda oluşturulacak güvenli bölgeye ve çalışmalarda gelinen noktaya ilişkin Putin ve Ruhani'yle fikir teatisinde bulunacak. Türkiye'nin güvenli bölge ile neyi amaçladığı anlatacak.

İran, Rusya ve Türkiye liderleri ayrıca zirvede üçlü işbirliğin geliştirilmesi, farklı ekonomik ve bölgesel iletişim konusunda da fikir alışverişinde bulunacak.

Üç ülke lideri, Astana süreci ile ilgili müzakerelerin yanı sıra çeşitli ekonomik işbirliği alanları ve bölgesel iletişim alanlarını geliştirme konusunu da ele alacak.

Ruhani, Ankara zirvesinde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ayrı ayrı ve ikili olarak karşılıklı ilişkiler hakkında görüşecek.

Dün akşam Ankara'ya varan Ruhani’ye Dışişleri, Enerji, Savunma ve Tarım bakanları eşlik ediyor.

Etiketler
Ankara Vladimir Putin İran Rusya Hasan Ruhani